K receptu
Svieža, ľahká, jasná, pikantná a aromatická na leto. A čo je najdôležitejšie, je to jednoduché a rýchle.
zložitosť: ľahko Kalórie: 190,72 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 1,36 g/18,88 g/3,85Mexická kuchyňaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEavokádo 1 ks zelená cibuľa štvrť zväzku paradajky 1 ks čili papričky polovica struku koriandra 1 zväzok limetky 1 ks soľ 0,25 ČL mletého čierneho korenia 1 štipka olivového oleja 3 polievkové lyžice suchej čili papričky 1 štipka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na guacamole použite zrelé avokádo. Namiesto limetky môžete použiť citrón.
Krok 2
Avokádo pomelte akýmkoľvek spôsobom. Rozdrvte vidličkou, nakrájajte nožom, rozdrvte mixérom.
Krok 3
Aby dužina avokáda nestmavla, pokvapkajte ho šťavou z jedného citróna alebo limetky.
Krok 4
Paradajku nakrájajte nadrobno, najskôr odstráňte tekutú časť so semienkami. Pomelte zelenú cibuľu, koriander, červenú papriku.
Krok 5
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, suché čili a olivový olej. Guacamole premiešame a dáme na tanier. Omáčku podávajte s hranolkami alebo nachos, mäsom a rybami.