K receptu
Pizza z lístkového cesta, veľmi nadýchaná a šťavnatá, veľmi chutná!
zložitosť: ľahko Porcie: 1PekáreňINGREDIENCIE NA 1 PORCIUlístkové cesto bez droždia 300 gtomata vo vlastnej šťave 90 g cesnaku 1 strúčik ks oregano 1 g rastlinný olej 10 g feferónka klobása 60 g pomidor čerstvý 60 g syr mozzarella 60 g bylinky voliteľné 2 g soľ 2-3 korenie mleté čierne korenie 0,1. g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Lístkové cesto rozmrazujte 30-40 minút. Potom vystrihnite ovál alebo kruh (podľa toho, čo chcete), položte ho na plech na pečenie na suchý povrch.
Krok 2
Paradajky vo vlastnej šťave rozmixujeme mixérom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, oregano (pizzové korenie), rastlinný olej rozmixujeme do hladka.
Krok 3
Položte omáčku do stredu cesta a krúživými pohybmi od stredu k okrajom ju rovnomerne rozdeľte po celom povrchu cesta. Posypeme trochou syra po celom povrchu. Potom rozložte ingrediencie v nasledujúcom poradí: klobása nakrájaná na krúžky široké 1,5 mm, paradajky na plátky, posypte zvyšným syrom.
Krok 4
Pečieme v rúre pri T = 200°C 10-15 minút. Vyberte z rúry, ozdobte bylinkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pridajte bylinky podľa chuti, bazalku, oregano, tymian…