K receptu
Autorka tohto receptu, Reina Kitamura, pripisuje sezamovým semienkam pridanie jemnej ázijskej chuti do šalátu a dodáva morčaciemu chrumkavosť.
zložitosť: priemer Kalórie: 467,70 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 23,65 g/30,42 g/26,27ázijská kuchyňaŠalátINGREDIENCIE NA 2 PORCIE160-180 g morčacieho filé 2 uhorky 4 paradajky 8 listov čínskej kapusty 1 malá biela cibuľa 2 vetvičky kôpru 2 polievkové lyžice. l. sušienky 2 lyžice. l. biele sezamové semienka 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 lyžička. rastlinný olej čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeleninu umyte, osušte a nakrájajte podľa potreby. Čínsku kapustu ošúpeme a nakrájame na tenké polkolieska. Nakrájajte kôpor. V hlbokej miske kombinujte paradajky, uhorky, kapustu, cibuľu a kôpor, posypte sójovou omáčkou, olivovým olejom a premiešajte morčacie filé na plátky s hrúbkou 0,5 – 0,7 cm, zo všetkých strán omotajte sezamovými semienkami. Na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžičku. l. rastlinný olej a smažte morčacie kúsky na strednom ohni 2-3 minúty na každej strane, kým nie sú zlatohnedé. Odstráňte z tepla, pridajte soľ a vložte do šalátovej misy. Posypeme krutónmi, dochutíme soľou a korením a ihneď podávame.