K receptu
Olivier podľa receptu Julie Vysotskej je luxus vo francúzskom štýle: červený kaviár, krabie filé a tradičná klasická francúzska omáčka na báze vajec, ktorá je súčasťou mnohých národných francúzskych jedál.
zložitosť: ľahko Porcie: 1VarenieŠalátVegetariánstvonarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 1 PORCIUnakladaná uhorka – 80 čerstvá uhorka – 80 g varená mrkva – 80 g varené zemiaky – 80 kuracie vajcia – 2 ks majonéza – 60 ml krabie filé – 160 g červený kaviár – 40 g holandská omáčka – 120 g prepeličie vajcia mrazené – 8 ks zelený hrášok – 40 gNa holandskú omáčku:kuracie žĺtky – 3 ks masla – 100 glymonovej šťavy – 30 ml soli – 2 štipky mletého čierneho korenia – 1 štipka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si holandskú omáčku. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V hrnci zohrejte vodu na 80 ℃ a znížte teplotu. Na vrch položte misku a nalejte do nej žĺtky a citrónovú šťavu. Dobre ich rozšľaháme vo vodnom kúpeli (4 – 5 minút) a potom tenkým prúdom bez prerušenia šľahania pridávame maslo. Nakoniec pridáme soľ, korenie a opäť prešľaháme.
Krok 2
Prepeličie vajcia uvaríme na mäkko. Kuracie vajcia uvaríme na tvrdo. V pohode.
Krok 3
Zelený hrášok uvaríme a necháme vychladnúť.
Krok 4
Nakrájajte uhorky, mrkvu, zemiaky a kuracie vajcia na malé kocky. Pridajte zelený hrášok a všetko premiešajte s majonézou.
Krok 5
Šalát položíme na tanier a ozdobíme polovicami prepeličích vajec.
Krok 6
Na šalát položte holandskú omáčku a krabie filé. Ozdobte červeným kaviárom.
MIMOchodom
Recept s láskavým dovolením Food Embassy Restaurant.