Olivier s pečienkou od Grigorija Solovyova

K receptu

Pripravte Oliviera nielen s vareným hovädzím jazykom alebo šunkou, ale aj s údeným rostbeefom – vaši hostia vás za to budú nosiť na rukách! Ozdobou tohto sviatočného šalátu bude želé zo zelenej uhorky, ktoré nie je vôbec ťažké pripraviť doma.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 20 minŠalátVegetariánstvonarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpečené hovädzie mäso – 150 g varené zemiaky – 160 g varená mrkva – 60 varených vajec – 4 ks konzervovaný hrášok – 100 g zelená cibuľa – 25 g chlieb Borodino – 200 gNa domácu majonézu:žĺtky – 3 ks cukor – 15 g soľ – 2 g stolová horčica – 10 g rastlinný olej – 220 stolový cukor – 20 ml.Na uhorkové želé:želatína – 1,2 gogurovej šťavy – 40 g soľ – štipka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si uhorkové želé. Vo vodnom kúpeli pridajte zriedenú želatínu v čerstvo vylisovanej šťave z uhoriek, pridajte trochu soli. Skúste dať želé tvar uhorky naliatím do vhodnej formy. Keď stuhne, nakrájame ju ako uhorku – na plátky.

Krok 2

Pripravte si domácu majonézu. Žĺtky vymiešame s cukrom, soľou a horčicou. Za stáleho miešania opatrne po troškách pridávajte rastlinný olej. Na konci mixovania pridáme ocot a premiešame.

Krok 3

Pečenú hovädzinu, zemiaky, mrkvu a vajíčko nakrájame na malé kocky. Pridáme zelený hrášok a dochutíme domácou majonézou.

Krok 4

Šalát ozdobíme uhorkovým želé. Podávajte so zelenou cibuľkou a chlebom Borodino.

MIMOchodom

Recept poskytol Grigory Solovyov, šéfkuchár reštaurácie Carne Vino.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik