Paradajková omáčka na panvici

K receptu

Vedeli ste, že paradajkovú omáčku môžete variť na panvici? Áno, áno, vôbec nie v hrnci! Len, samozrejme, panvica musí mať vysoké strany, rovnako ako hrubé dno a steny. Ideálna je babičkina liatina, rovnako ako moderný riad vyrobený z ťažkého kovaného alebo liateho hliníka. Vďaka hrubým stenám a dnu sa takéto panvice dokonale zohrejú, rovnomerne rozložia teplo a udržia ho po dlhú dobu. Výsledkom je, že to, čo sa deje vo vnútri nádoby, nie je ani ochladzovanie, ale dusenie, čo v tomto prípade potrebujeme. Paradajková omáčka na panvici je neuveriteľne chutná a aromatická: možno ju použiť na doplnenie cestovín a kebabov, dusiť v nej mäsové guľky, dať ju do boršču a kapustovej polievky.

zložitosť: ľahko Kalórie: 59,07 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 1 hodina Použité: 1,26 g/3,58 g/4,86Omáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1,5 kg veľmi zrelých paradajok 3 stredné cibule 1 malá mrkva 4 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok petržlenu 100 ml paradajkovej šťavy 100 ml suchého červeného vína 4 polievkové lyžice. l. extra panenský olivový olej 0,5 lyžičky. mletý muškátový oriešok 0,5 lyžičky. čerstvo mleté ​​čierne korenie 1 polievková lyžica. l. soľ štipku štipľavej červenej papriky vločiek Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Suroviny na paradajkovú omáčku pripravíme na panvici. Na paradajkách urobte zárezy v tvare kríža, prelejte vriacou vodou, potom studenou, odstráňte šupku. Paradajky nakrájame nadrobno alebo nastrúhame.

Krok 2

Nakrájajte cibuľu a mrkvu na paradajkovú omáčku veľmi jemne. Nakrájajte cesnak. V hlbokej panvici s hrubým dnom zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak. Varte na strednom ohni, miešajte, 10 minút.

Krok 3

Nakrájajte petržlenovú vňať na paradajkovú omáčku. Do panvice pridajte paradajky, paradajkovú šťavu, víno a všetky ostatné ingrediencie. Zakryte a varte za stáleho miešania na strednom ohni 40 minút.

Krok 4

Odstráňte veko a za stáleho miešania varte paradajkovú omáčku na panvici ďalších 10 minút. Paradajkovú omáčku stiahneme z ohňa, ochladíme a uložíme do chladničky (alebo dáme horúcu do pohárov).

UŽITOČNÉ RADY

Ak je to potrebné, paradajková omáčka pripravená na panvici sa môže rozdrviť v mixéri, potom variť tri až päť minút a naliať do suchých sterilizovaných pohárov.

MIMOchodom

Aby bola paradajková omáčka na panvici naozaj chutná, vyberte najlepšie paradajky sladkastej chuti. Vhodné sú rostovské so zelenými semienkami, ale aj ružové.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik