K receptu
Paradajky so syrom a cesnakom sú skvelým studeným predjedlom, ktoré sa dá podávať na každodennom aj sviatočnom stole. Jeho chuť samozrejme závisí od ingrediencií, ktoré si vyberiete. Je lepšie brať paradajky, ktoré sú veľké a zrelé, ale nie príliš mäkké. Cesnak a bylinky sú najvoňavejšie! Kvalita plnky závisí od konzistencie syra Adyghe: čím je mäkšia, tým lepšie. Dôležitú úlohu zohráva aj olivový olej. Najlepšou možnosťou je, samozrejme, nerafinovaný, prvý lis, ktorý dodá občerstveniu pikantnejšiu chuť. A to je všetko o náplni! Čo sa týka podávania paradajok so syrom a cesnakom, vrelo odporúčame položiť ich na tanier vyložený šalátovými listami. Bude to elegantné a veľmi chutné!
zložitosť: ľahko Kalórie: 127,81 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 30 min Použité: 7,40 g / 7,64 g / 4,17Žiadna tepelná úpravaObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyNový rokRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok mladej petržlenovej vňate alebo koriandra 200 g syra Adyghe olivový olej 600 g stredne veľkých paradajok čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na paradajkovú náplň. Najprv ošúpeme strúčiky cesnaku a nasekáme ich nadrobno. Vložte do špeciálnej malty alebo malej hrubostennej hlinenej misky.
Krok 2
Zeleninu umyte, dobre osušte a odtrhnite listy z konárov. Nasekajte a pridajte do mažiara (misky) s cesnakom. Pridáme štipku soli a mletého čierneho korenia. Rozdrvte paličkou.
Krok 3
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak chcete, môžete ho dokonca nakrájať na najmenšie kocky. Syr Adyghe, najmä mladý syr, je taký mäkký, že sa dá ľahko rozdrviť vidličkou.
Krok 4
Syr zmiešame s pripravenou pikantnou zmesou. Ak ste ju nastrúhali alebo rozdrvili, trochu ju rozdrvte so zelenou hmotou, ak sa rozhodnete použiť kocky, nemusíte hmotu mleť.
Krok 5
Zelenú syrovú zmes dochutíme soľou a korením podľa chuti. Pokvapkáme olivovým olejom. Dôkladne premiešame. Prikryjeme fóliou. Až do použitia skladujte na chladnom mieste.
Krok 6
Paradajky umyte a dobre osušte papierovými utierkami. Odrežte vrcholy paradajok vo forme „viečka“ – asi štvrtinu alebo tretinu. Čiapky nevyhadzujte!
Krok 7
Potom pomocou malej lyžičky odstráňte jadro a semená z každej paradajky. Presuňte dužinu do malej misky. Nechajte až do použitia.
Krok 8
Do každej paradajky nakvapkajte trochu oleja a potrite ním celé paradajky – len to nepreháňajte. Ak sa cesnaku nebojíte, pretlačte ešte 1-2 strúčiky cez lis na cesnak, zmiešajte s maslom, štipkou cukru a paradajky vo vnútri potrite týmto cesnakovým dresingom.
Krok 9
Dužinu paradajok roztlačte vidličkou alebo nasekajte nožom. Ak sa ukáže, že hmota je príliš šťavnatá, položte ju na sito a zľahka ju vytlačte a zatlačte polievkovou lyžicou.
Krok 10
Presuňte paradajkovú dužinu do misky. Pridajte zmes syra a byliniek. Dôkladne premiešame. Plnku ochutnajte a ak treba, pridajte soľ a korenie.
Krok 11
Paradajky naplníme pripravenou plnkou. Naplňte každú paradajku čo najplnšie, rovnomerne. Horšie to už určite nebude. Vrch uhladíme lyžičkou.
Krok 12
Paradajky prikryte zvyšnými „viečkami“ a jemne na ne zatlačte. Vložte predjedlo do chladničky aspoň na 30 minút a potom podávajte. Ak je to žiaduce, plnené paradajky môžu byť zdobené.
UŽITOČNÉ RADY
Chcete si uvariť horúcu verziu paradajok so syrom a cesnakom? Nič nemôže byť jednoduchšie! Postupujte podľa všetkých pokynov receptu a vložte paradajky do rúry predhriatej na 180 ° C doslova na 15 minút.
MIMOchodom
Do syrovej a cesnakovej plnky týchto paradajok môžete pridať nasekané vlašské orechy. Pre výraznejšiu chuť a vôňu ich treba najskôr opražiť na suchej panvici.