K receptu
Užite si jesenné darčeky! Zatiaľ čo tam sú sladké, mäsité mleté paradajky a šťavnaté hlavy cesnaku a cibule! Polievka sa pripravuje jednoducho.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 10 min Pridať. čas: 30 minBlenderRúraVareniePečenieSušenie, sušenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEparadajky 1,2 kg čili paprička 1 ks olivový olej cesnak 1 ks stredná cibuľa 1 ks tymián bazalka soľ sušená paprika paradajky 5-6 ks kokosové mlieko 1 šálka masla 1 lyžica medu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte 1,2 kg paradajok do pekáča. Napodiv sú to 3 porcie polievky, menej nepečte. Pre pikantnosť môžete do panvice pridať aj čili papričku. Umiestnite hlávku cesnaku do fólie, odrežte vrch, pridajte kvapku olivového oleja a medu, pevne zviňte a položte na plech.
Krok 2
Pečte paradajky, kým šupka nie je čierna, asi 20 minút pri 200˜C alebo sa pozrite na veľkosť a stav paradajok. Odrody musia byť čo najmäsitejšie.
Krok 3
Paradajky ošúpeme, strúčiky cesnaku vytlačíme zo šupky, čili ošúpeme, zbavíme semienok
Krok 4
Na zmesi olivového oleja a masla opečte cibuľu, kým nebude priehľadná. Pridajte tymián, bazalku, soľ, korenie. Zmiešajte zeleninu, pridajte 1 polievkovú lyžičku. kokosové mlieko (alebo náhrada smotany podľa potreby).
Krok 5
Prelejeme do hrnca, pridáme sušené paradajky a polievku zohrejeme. Upravte soľou.
Krok 6
K tejto polievke sa perfektne hodia krutóny z bieleho chleba. Teplú polievku posypte aromatickými bylinkami, mletými sušenými paradajkami a medom.