Pečená paradajková polievka s kokosovým mliekom

K receptu

Užite si jesenné darčeky! Zatiaľ čo tam sú sladké, mäsité mleté ​​paradajky a šťavnaté hlavy cesnaku a cibule! Polievka sa pripravuje jednoducho.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 10 min Pridať. čas: 30 minBlenderRúraVareniePečenieSušenie, sušenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEparadajky 1,2 kg čili paprička 1 ks olivový olej cesnak 1 ks stredná cibuľa 1 ks tymián bazalka soľ sušená paprika paradajky 5-6 ks kokosové mlieko 1 šálka masla 1 lyžica medu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vložte 1,2 kg paradajok do pekáča. Napodiv sú to 3 porcie polievky, menej nepečte. Pre pikantnosť môžete do panvice pridať aj čili papričku. Umiestnite hlávku cesnaku do fólie, odrežte vrch, pridajte kvapku olivového oleja a medu, pevne zviňte a položte na plech.

Krok 2

Pečte paradajky, kým šupka nie je čierna, asi 20 minút pri 200˜C alebo sa pozrite na veľkosť a stav paradajok. Odrody musia byť čo najmäsitejšie.

Krok 3

Paradajky ošúpeme, strúčiky cesnaku vytlačíme zo šupky, čili ošúpeme, zbavíme semienok

Krok 4

Na zmesi olivového oleja a masla opečte cibuľu, kým nebude priehľadná. Pridajte tymián, bazalku, soľ, korenie. Zmiešajte zeleninu, pridajte 1 polievkovú lyžičku. kokosové mlieko (alebo náhrada smotany podľa potreby).

Krok 5

Prelejeme do hrnca, pridáme sušené paradajky a polievku zohrejeme. Upravte soľou.

Krok 6

K tejto polievke sa perfektne hodia krutóny z bieleho chleba. Teplú polievku posypte aromatickými bylinkami, mletými sušenými paradajkami a medom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik