K receptu
Toto jedlo sa môže podávať horúce alebo ako šalát, vopred ochutené chudou kyslou smotanou a posypané jemne nakrájanou zelenou cibuľkou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 312,20 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 6,98 g/17,02 g/34,43Praženieruská kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g pohánky 400 ml pitnej vody rastlinný olej – 2 polievkové lyžice 1 čerstvá šalátová uhorka 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej cibuľa – 1 veľká cibuľa kyslá smotana na podávanie soľ, čerstvo mleté čierne korenie zelená cibuľa na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pohánkovú kašu pripravíme podľa základného receptu. Uhorku umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Na panvici zohrejte rastlinný olej, opečte na ňom cibuľu do zlatista, 3 minúty.
Krok 3
Do pohánkovej kaše pridajte opečenú cibuľu a uhorku a premiešajte. Soľ a korenie.