K receptu
Veľmi chutná a nízkokalorická polievka, pre túto polievku je hlavnou vecou vziať kvalitnú paradajkovú šťavu, nemala by byť veľmi kyslá. Veľmi zaujímavú úlohu v polievke hrá koreň zeleru, je lepšie ho ničím nenahrádzať.
zložitosť: ľahko Kalórie: 259,68 kcal/porcia Porcie: 2 Použité: 11,88 g/1,54 g/51,27polievkaINGREDIENCIE NA 2 PORCIEkoreňový zeler 100 g mrkva 3 ks cibuľa 3 ks paradajka 3 ks sladká paprika 1/2 ks paradajková šťava 1 l soľ 1 štipka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetky ingrediencie nakrájajte na pásiky. Umyte, ošúpte a nakrájajte koreň zeleru. Sladkú papriku nakrájajte na prúžky, cibuľu na perie a mrkvu nastrúhajte na strednom strúhadle. Paradajky nakrájame na plátky.
Krok 2
Všetky odrezky vložte do hrnca, nalejte do paradajkovej šťavy. Varte 10 minút na vysokej teplote, 10 minút. na minimum a nechajte 10 minút postáť. Paradajková šťava sa môže zriediť vodou (čo som urobil).