K receptu
Je to veľmi chutné s hubami.
zložitosť: ľahko Kalórie: 132,70 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 20 min Pridať. čas: 40 min Použité: 5,01 g/7,30 g/11,03Žiadna tepelná úpravaVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 3 PORCIEvarená ryža 4 lyžice šampiňóny 1 ks nakladané uhorky 1 ks majonéza. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Najprv uvaríme ryžu do mäkka, uvaríme vajíčka. Všetko necháme vychladnúť. Šampiňóny a cibuľu nakrájame na kocky a všetko spolu opekáme, kým sa tekutina neodparí. Soľ podľa chuti. Šalát je zostavený vo vrstvách. Prvá vrstva je ryža a trochu majonézy.
Krok 2
Druhou vrstvou sú vyprážané šampiňóny s cibuľou a trochou majonézy.
Krok 3
Tretia vrstva je varené vajce, strúhané a trochu majonézy.
Krok 4
Štvrtou vrstvou sú jemne nakrájané nakladané uhorky. Ozdobte podľa chuti citrónom, bylinkami a žĺtkom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do šalátu môžete použiť ryžu, ktorá sa deň predtým nejedla.
UŽITOČNÉ RADY
Ak pripravujete ryžu špeciálne na šalát, odporúčam vám ju prepláchnuť vodou a vložiť do sitka. Takto sa ryža nezlepí a bude drobivá.