Šalát s hubami, ryžou a kyslou uhorkou

K receptu

Je to veľmi chutné s hubami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 132,70 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 20 min Pridať. čas: 40 min Použité: 5,01 g/7,30 g/11,03Žiadna tepelná úpravaVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 3 PORCIEvarená ryža 4 lyžice šampiňóny 1 ks nakladané uhorky 1 ks majonéza. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Najprv uvaríme ryžu do mäkka, uvaríme vajíčka. Všetko necháme vychladnúť. Šampiňóny a cibuľu nakrájame na kocky a všetko spolu opekáme, kým sa tekutina neodparí. Soľ podľa chuti. Šalát je zostavený vo vrstvách. Prvá vrstva je ryža a trochu majonézy.

Krok 2

Druhou vrstvou sú vyprážané šampiňóny s cibuľou a trochou majonézy.

Krok 3

Tretia vrstva je varené vajce, strúhané a trochu majonézy.

Krok 4

Štvrtou vrstvou sú jemne nakrájané nakladané uhorky. Ozdobte podľa chuti citrónom, bylinkami a žĺtkom.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do šalátu môžete použiť ryžu, ktorá sa deň predtým nejedla.

UŽITOČNÉ RADY

Ak pripravujete ryžu špeciálne na šalát, odporúčam vám ju prepláchnuť vodou a vložiť do sitka. Takto sa ryža nezlepí a bude drobivá.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik