K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 5 min Pridať. čas: 20 minPečenieŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmakrela 80 g paprika 60 prepeličie vajce 2 ks slepačie vajce 3 ks horčica 25 biely vínny ocot 10 ml rastlinný olej 500 ml uhorky 10 g čili omáčka sladkokyslá 30 g špenát 5 zelený gluk 50 balzamikový ocot 50 ml myrín 50 ml Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Filet z makrely údime asi 5 minút (pre chuť)
Krok 2
Majonéza zo zelenej cibule: 25 g horčice, 2 kuracie vajcia, 10 ml vínneho octu, 50 g zelenej cibule, vložte do nádoby a rozšľahajte mixérom. Potom za stáleho šľahania nalejte do výslednej hmoty tenkým prúdom 500 ml rastlinného oleja.
Krok 3
Marinujte prepeličie vajcia. Balzamikový ocot 50 ml. a mirin 50 ml. premiešajte, vložte prepeličie vajcia do marinády a marinujte 20 minút.
Krok 4
Papriku zapečieme v rúre (šupka by mala sčernieť). Potom odstráňte kožu, nakrájajte na náhodné prúžky a marinujte v sladkokyslej chilli omáčke.
Krok 5
Suroviny dáme na tanier, ozdobíme listami špenátu, nastrúhaným kuracím vajcom a čerstvou uhorkou. Priatelia, šalát je pripravený. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
– aby sa paprika dobre upiekla, agogo namažte zo všetkých strán rastlinným olejom – makrelu je možné podľa želania údiť
UŽITOČNÉ RADY
instagram: gastrochefart (píšte do priamej správy, odpoviem na všetky otázky)