Smaragdový egrešový džem

Smaragdový egrešový džem

Smaragdový egrešový džem, Záhodník K receptu

Smaragdový egrešový džem je jednou z variant známeho carského džemu, ktorý sa často pripravuje s prídavkom jadier vlašských orechov. Stojí za zmienku, že naša zjednodušená verzia nie je o nič horšia! Základom tohto egrešového džemu je opäť nálev z čerešňových listov, ktorý je zodpovedný nielen za vôňu pokrmu, ale aj za jeho krásnu farbu. Bobule sú priesvitné, šťavnaté a neuveriteľne chutné. Pozrite si náš recept na smaragdový egrešový džem: po vyskúšaní tejto pochúťky budú vaši blízki a hostia u vás doma jednoducho potešení!

zložitosť: ľahko Kalórie: 48,01 kcal/porcia Porcie: 134 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,10 g/0,03 g/12,21Varenieruská kuchyňaDezertVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 134 PORCIÍčerešňové listy – 100 g pitnej vody – 500 ml egreše – 2 kg cukru – 1,4 kg Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte listy na sirup zo smaragdového džemu. Umyte ich a vložte do hrnca. Zalejte 500 ml vody a priveďte do varu. Povaríme 5 minút, necháme vychladnúť a precedíme.

Krok 2

Pripravte bobule na smaragdový džem. Egreše opatrne roztriedte (zelené, nezrelé, silné), potom odstráňte stonky a suché kalichy kvetov.

Krok 3

Umyte egreše na džem a dobre osušte, rozložte ich na papierovú utierku. Odrežte konce bobúľ, potom urobte zárezy po stranách a odstráňte semená.

Krok 4

Vložte egreše na džem do hrnca. Nalejte odvar z čerešňových listov tak, aby úplne pokrýval bobule, uzavrite nádobu a nechajte deň na chladnom mieste.

Krok 5

Vložte bobule do cedníka a zbierajte infúziu v hrnci. Pridajte k nej cukor a položte na vysokú teplotu. Za stáleho miešania privedieme do varu. Džemový sirup povaríme 3 minúty.

Krok 6

Vložte egreše do vriaceho sirupu. Položte na oheň a priveďte do varu. Varte na miernom ohni 15 minút, za občasného varenia peny. Nechajte vychladnúť a vložte džem do suchých sterilizovaných pohárov.

UŽITOČNÉ RADY

Na výrobu smaragdového džemu sa semená egreše môžu odstrániť úzkou rukoväťou lyžice alebo nožom na maslo so zaoblenou čepeľou. Snažte sa konať opatrne, aby steny bobúľ zostali neporušené.

MIMOchodom

Pripravenosť smaragdového egrešového džemu sa dá zistiť nakvapkaním sirupu na studený plochý tanierik. Ak sa nerozšíri a zachová si svoj tvar, môžete varenie pokojne zastaviť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik