Studené nakladané uhorky

Studené nakladané uhorky

Studené nakladané uhorky, zakhodnikStudené nakladané uhorky, zakhodnik K receptu

Nezabudnite si vziať na vedomie tento recept na nakladané uhorky varené za studena, pretože sú neuveriteľne chutné a chrumkavé. Ale ako v každom podnikaní, aj tu sú jemnosti. Vedeli ste napríklad, že fáza mesiaca je dôležitou podmienkou úspešnej prípravy nálevov a fermentácií? Toto je pravda. Uhorky solené za splnu a v predchádzajúcich dňoch sú mäkké a „prázdne“. Najlepšia fáza na prípravu nakladaných uhoriek je prvý týždeň po novom mesiaci. Mimochodom, toto pravidlo platí aj pre kyslú kapustu. Vyberte si teda požadovaný deň a pripravte uhorky na zimu studeným spôsobom. Uvidíte: každému sa budú páčiť!

zložitosť: ľahko Kalórie: 21,39 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 1,17 g/0,16 g/3,96PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEčerstvé uhorky nakladacích odrôd – 5 kg listy čiernych ríbezlí – 200 gukrop (kvetenstvo a stonky) – 300 chrenových červov – 2-3 ks cesnak – 1 stredná hlava malý koreň chrenu – 1 ks.Pre soľanku na 1 liter pitnej vody:hrubá nejodizovaná soľ – 70 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte uhorky na morenie za studena. Ovocie pretrieďte a odstráňte všetky ochabnuté alebo pokrčené. Potom uhorky dôkladne umyte tečúcou vodou a osušte uterákom.

Krok 2

Listy ríbezlí, kôpru a chrenu na uhorky dôkladne umyte a osušte, rozložte ich na papierovú utierku. Ošúpte strúčiky cesnaku. Koreň chrenu umyte, ošúpte a odrežte.

Krok 3

Pripravte soľanku. Aby ste to urobili, najprv určte, koľko vody budete potrebovať, aby úplne pokryla uhorky. Plody umiestnite do nádoby, kde sa budú soliť (vaňa, sud). Nalejte potrebné množstvo vody a potom ju opatrne nalejte do veľkého hrnca alebo inej veľkej nádoby.

Krok 4

Do vody pridajte hrubú soľ a dôkladne premiešajte, kým sa úplne nerozpustí. Precedíme cez dvakrát preloženú gázu do inej nádoby (kastról, hlboká misa).

Krok 5

Na dno nakladacej nádoby položte strúčiky cesnaku a nasekaný chren. Navrch rozložíme listy ríbezlí a chrenu (tretinu si odložíme bokom), rovnako aj kôpor. Potom uhorky pevne zabaľte, posypte listami a cesnakom.

Krok 6

Uhorky zalejeme studeným nálevom a prikryjeme zvyšnými listami. Na ne položte vyvarený plátenný obrúsok alebo gázu, zložený v 2-3 vrstvách, potom drevený kruh a pritlačte.

Krok 7

Nechajte uhorky dva až tri dni pri izbovej teplote. Potom sa presuňte na chladné miesto. Uhorky budú pripravené za 2-4 dni. Môžu byť umiestnené v pohároch a skladované v chladničke.

UŽITOČNÉ RADY

Ak dávate do pohárov za studena uvarené kyslé uhorky, nalejte do každého pohára kvalitnú vodku. Táto technika prispeje k lepšiemu uloženiu obrobku.

MIMOchodom

Aby boli uhorky varené za studena dobre solené, musíte zvoliť správny tlak. Jeho hmotnosť by mala byť približne 10% hmotnosti ovocia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik