K receptu
Toskánska chlebová polievka Pappa pomodoro je tradičný recept na paradajkovú polievku zahustenú chlebom. Použitím starého chleba a konzervovaných paradajok je táto talianska polievka rýchla a jednoduchá na prípravu, no zároveň chutná a sýta.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 minpolievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcibuľa 100 chilli vločiek 1 ČL paradajok konzervovaných vo vlastnej šťave 500 g kuracieho vývaru 250 ml olivového oleja 6 ČL cesnaku 25 g čerstvej bazalky 25 g suchého bieleho chleba 150 čierneho korenia čerstvo mletá soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu nakrájame na malé kocky. 3 polievkové lyžice. l. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej. Cibuľu podusíme na miernom ohni, vyhýbame sa opekaniu, pridáme vločky čili papričky a ďalej dusíme za občasného miešania. Nakoniec cibuľa skaramelizuje a zozlatne, rovnako ako cibuľová polievka.
Krok 2
Paradajky ošúpeme a nakrájame vo vlastnej šťave. Do panvice s cibuľou nalejeme horúci kurací vývar a paradajky. Priveďte do varu a pri znížení teploty pokračujte vo varení ďalších 15 minút za občasného miešania.
Krok 3
Cesnak a bazalku nasekajte a na zvyšnom olivovom oleji pár minút poduste na samostatnej panvici.
Krok 4
K paradajkám pridáme cesnak s bazalkou a na kúsky nakrájaný biely starý chlieb. Premiešame, osolíme, okoreníme a dusíme 10 minút.
Krok 5
Polievku podávajte s bylinkami a čili vločkami a pokvapkajte olivovým olejom.