K receptu
Ak je to žiaduce, tento chudý šalát s uhorkami a karfiolom môže byť chutný nahradením sójovej majonézy bežnou.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍkarfiol – 1 veľká hlava, citrón – 1 ks olivový olej – 5 polievkových lyžíc. l stredne veľká uhorka – 5 ks lúpané vlašské orechy – 50-60 gNa tankovanieestragón – 1 stredný zväzok čierneho korenia – podľa chuti sójová majonéza – 125 g sýtenej vody – 100 ml soľ a čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Karfiol rozdelíme na malé ružičky.
Krok 2
Citrón prekrojíme na polovicu, 1 polovicu nakrájame na tenké plátky.
Krok 3
Varte veľký hrniec vody s plátkami citróna. Po 1 minúte pridáme kapustu. Po 5-7 minútach preložíme kapustu do veľkej misy, ihneď na ňu vytlačíme šťavu zo zvyšnej polovice citróna a zalejeme olivovým olejom. Odstavte na 10 minút, počas tejto doby 3-4 krát premiešajte.
Krok 4
Uhorky nakrájajte pozdĺžne na 4 časti a nakrájajte na tenké plátky. Orechy opražíme na suchej panvici a nasekáme nahrubo nožom.
Krok 5
Na úpravu estragónu odstráňte stonky, nasekajte listy, zmiešajte s majonézou, potom za stáleho miešania pridajte do zmesi toľko perlivej vody, aby bola konzistencia o niečo hustejšia ako kefír. Zmes dochutíme soľou a korením.
Krok 6
Pridajte uhorky do karfiolu, zalejte dresingom, premiešajte. Podávame posypané vlašskými orechmi.