K receptu
Tyurya je polozabudnutá verzia ruskej studenej polievky, príbuzná okroshky. Pripravuje sa hlavne zo zeleniny, kvasu a suchých kúskov chleba. Pre pikantnosť pridajte čerstvé a nakladané uhorky.
zložitosť: ľahko Kalórie: 280,41 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 5,13 g/17,50 g/47,07ruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEzelená cibuľa 3 ks petržlen 3 ks koriandr 3 ks kôpor 3 ks čerstvá uhorka 1 ks nakladaná uhorka 1 ks biely kvas 0,7 l cukor 1 lyžička soli 1 štipka korenia 1 štipka bieleho chleba krutóny za hrsť čierny chlieb krutóny nelúpané 2 hrsť nelúpané slnečnice hrsť . Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravíme si všetky produkty. Umyte zeleninu a uhorky. Ak nemáte hotové krekry, vyrobíme si vlastné. Chlieb nakrájame na kocky a osušíme na suchej panvici.
Krok 2
Uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle. Jemne nakrájajte zeleninu.
Krok 3
Zmiešajte zeleninu a uhorky. Naplníme kvasom. Soľ a korenie, pridajte cukor. Pridajte krekry a nalejte vonný rastlinný olej na vrch. Podávajte ihneď!