K receptu
Každý región Talianska má svoje vlastné plnené cestoviny. Na Sardínii pripravujú iný druh plnených cestovín, takzvané ravioli, ktorých náplň môže pozostávať z čohokoľvek. Nazývajú sa „Culurjones“. Tieto ravioli ani nevyzerajú rovnako ako ravioli z iných regiónov. V každom prípade sú veľmi chutné, napriek tomu, že vyžadujú trochu práce.
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodina 30 minúttalianska kuchyňaHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEčervená ryba 150 g tvaroh 100 g konzervované paradajky 250 g kapary vo vínnom octe 20 gluk 1 ks olivový olej 30 g tvrdého syra 10 vetvičiek bazalky 1 ks čerstvo mleté čierne korenie soľNa test:múka 300 slepačie vajcia 3 ks soľ 5 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z pšeničnej múky, vajec a soli si pripravíme cesto na naše cestoviny. Hotové cesto necháme 20 minút odpočívať a prikryjeme ho utierkou.
Krok 2
Kým cesto odpočíva, pripravíme si plnku z nasolenej červenej ryby a tvarohu. Rybu očistíme od kostí a zmiešame so syrom. Toto bude náplň do našich raviol.
Krok 3
Vezmite polovicu výsledného cesta (to je približne 250 g cesta). Cesto rozvaľkajte na tenké vrstvy.
Krok 4
Z cesta vykrajujeme kolieska (ja som to urobila pomocou pohára) s priemerom približne 7 cm.
Krok 5
Na okraj kruhu cesta položíme syrovú a rybaciu plnku.
Krok 6
Plnku prikryjeme okrajom cesta.
Krok 7
Potom cesto striedavo ohýbame, najprv vpravo, potom vľavo, aby sme vytvorili pigtail. A koniec vrkoča stlačte prstom tak, aby náplň zostala vo vnútri raviol.
Krok 8
Ravioli sú pripravené. Položte ich na uterák a začnite pripravovať omáčku.
Krok 9
Pripravíme si omáčku.
Krok 10
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a všetko opekáme asi 3 minúty. Medzitým si necháme vrieť vodu na varenie našich raviol. Potom pridajte paradajky k cibuli, všetko spolu prehrejte, pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
Krok 11
Ravioli uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente (asi 3 minúty). Ravioli dáme do cedníka, pridáme do omáčky, pridáme kapary, čerstvú bazalku, všetko dobre premiešame s omáčkou.
Krok 12
Navrch posypeme syrom a podávame. Dobrú chuť.