K receptu
Pikantné predjedlo zo zelenej zeleniny a ovocia. Ideálne pre mäsové, rybie, zemiakové a zeleninové jedlá. Ak máte radi pikantné jedlá, potom je toto jedlo pre vás!
zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 50 min Pridať. čas: 40 minVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍzelené paradajky 1 kg zelená feferónka 2 ks zelená sladká paprika 3 ks zelené jablká 2 ks cibuľa 1 ks cesnak (stredná hlava) 1 ks cukor 100 g soľ 30 dekantovaný rastlinný olej 100 ml luxus 9% 50 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Odstráňte semená z papriky. Odstráňte stonky z paradajok. Z jabĺk vykrojíme semiačka so semienkami.
Krok 2
Všetky pripravené produkty umyte, osušte, nakrájajte na malé kúsky a nasekajte (okrem cesnaku).
Krok 3
Vložte zeleninovú zmes do hrnca. Do zmesi pridajte rastlinný olej, ocot, soľ a cukor. Dajte na oheň, priveďte do varu, znížte teplotu a varte za stáleho miešania 30 – 35 minút.
Krok 4
Pridajte cesnak pretlačený lisom a varte ďalších 5 – 6 minút.
Krok 5
Hotovú adžiku vložte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Zabaľte do teplej prikrývky a nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom mieste.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete, môžete do adjiky pridať akékoľvek jemne nakrájané zelené.
UŽITOČNÉ RADY
Množstvo feferónky upravte podľa chuti.