Adjika „Svetlo“

K receptu

Pikantné predjedlo zo zelenej zeleniny a ovocia. Ideálne pre mäsové, rybie, zemiakové a zeleninové jedlá. Ak máte radi pikantné jedlá, potom je toto jedlo pre vás!

zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 50 min Pridať. čas: 40 minVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍzelené paradajky 1 kg zelená feferónka 2 ks zelená sladká paprika 3 ks zelené jablká 2 ks cibuľa 1 ks cesnak (stredná hlava) 1 ks cukor 100 g soľ 30 dekantovaný rastlinný olej 100 ml luxus 9% 50 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu a cesnak ošúpeme. Odstráňte semená z papriky. Odstráňte stonky z paradajok. Z jabĺk vykrojíme semiačka so semienkami.

Krok 2

Všetky pripravené produkty umyte, osušte, nakrájajte na malé kúsky a nasekajte (okrem cesnaku).

Krok 3

Vložte zeleninovú zmes do hrnca. Do zmesi pridajte rastlinný olej, ocot, soľ a cukor. Dajte na oheň, priveďte do varu, znížte teplotu a varte za stáleho miešania 30 – 35 minút.

Krok 4

Pridajte cesnak pretlačený lisom a varte ďalších 5 – 6 minút.

Krok 5

Hotovú adžiku vložte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Zabaľte do teplej prikrývky a nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom mieste.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak chcete, môžete do adjiky pridať akékoľvek jemne nakrájané zelené.

UŽITOČNÉ RADY

Množstvo feferónky upravte podľa chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik