K receptu
Avokádo plnené krabím šalátom je skvelým predjedlom na sviatočný stôl. A lyžica červeného kaviáru je ako čerešnička na torte: ideálna dekorácia a chutný doplnok „lode“ s krabím šalátom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 382,85 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 7,55 g/30,59 g/19,67ObčerstvenieŠalátPárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE100 g krabieho mäsa 2 avokáda 3–4 sušené paradajky hrsť zelenej bazalky 1 čili paprička pol citróna 3 polievkové lyžice. l. čerstvé biele chlebové omrvinky 1 polievková lyžica. l. Dijonská horčica 2 lyžice. l. olivový olej soľ podľa chuti 2-3 lyžičky. červený kaviár na ozdobu Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Sušené paradajky nakrájame nadrobno. Lístky bazalky nakrájame na pásiky (4 lístky si necháme na ozdobu).
Krok 2
Odstráňte semená z čili a nakrájajte na tenké plátky. Krabie mäso rozdeľte na vlákna. Opečte strúhanku na suchej panvici do zlatista.
Krok 3
Avokádo prekrojíme na polovicu a vyberieme kôstku. Lyžicou vydlabeme dužinu (šupky si odložíme). Dužinu dáme do misky, roztlačíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Krok 4
Avokádo zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme.
Krok 5
Vzniknutou zmesou naplníme polovice avokáda, uložíme na tanier, ozdobíme kaviárom a lístkami bazalky. Pred podávaním nechajte vychladnúť.