K receptu
V Ázii nie je šalát najbežnejšou formou jedla. Ale v Japonsku naozaj milujú šaláty. Tento – s pohánkovými soba rezancami – je obzvlášť obľúbený.
zložitosť: ľahko Kalórie: 477,24 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 11,14 g/27,19 g/47,15BlenderŽiadna tepelná úpravaázijská kuchyňavečeraHlavný chodŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE200 g pohánkových rezancov 100 g pevného tofu 1 kôra dlhoplodej uhorky z 1 citróna 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 2 cm čerstvý koreň zázvoru 2–3 stonky zelenej cibule 50 ml ryžový ocot 3–4 polievkové lyžice. l. sójová omáčka 5 lyžíc. l. rastlinný olej 1 polievková lyžica. l. tmavý sezamový olej 1 polievková lyžica. l. Medasol Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu dresingu zázvor ošúpte a nasekajte a vložte do mixéra. Pridajte citrónovú kôru a šťavu, ocot, sójovú omáčku, med a soľ a pretlak.
Krok 2
Bez vypnutia motora nalejte 2 polievkové lyžice. l. rastlinný a všetok sezamový olej.
Krok 3
Uhorku ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a lyžicou odstránime jadierka. Uhorku nakrájame na tenké plátky. Zelenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
Krok 4
Tofu nakrájajte na 1 cm kocky a osušte papierovými utierkami. Rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu, pridajte tofu a za stáleho miešania opekajte, kým sa neodparí všetka voda; nalejte zvyšné 2 polievkové lyžice. l. olej a smažte, miešajte, 2 minúty. Vyberieme na papierovú utierku a necháme odtiecť prebytočný tuk.
Krok 5
Rezance uvaríme podľa návodu na obale vo veľkom množstve vriacej osolenej vody, scedíme v cedníku, prepláchneme studenou vodou a osušíme. Neprepečte to! Vo veľkej mise kombinujte rezance, cibuľovú cibuľku, uhorku a dresing, premiešajte a podávajte na taniere, posypte smaženým tofu. Ihneď podávajte.