K receptu
Bravčová krkovička je najvhodnejšie mäso na grilovanie. Marináda dodá kebabu ďalšiu chuť a pikantnosť. Nie je však potrebné pripravovať nejakú komplexnú marinádu, stačí štandardná súprava – cibuľa, rastlinný olej, soľ, korenie a trochu vody, najlepšie sýtenej.
zložitosť: ľahko Kalórie: 1278,64 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 6 hodín Použité: 46,52 g/106,30 g/32,11PraženieMoreniegruzínska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbravčové mäso, krkovička – 1 ks cibuľa gluk – 1 ks kamenná soľ – 10 ks mletého čierneho korenia – 5 ks rastlinného oleja – 40 ml pitnej vody sýtenej oxidom uhličitým – 120 ml arménskej lavash – 1 ks paradajky Baku – 200 g červenej cibule – 1 str , listy – 10 gsous Satsebeli na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso nakrájajte na štvorcové kúsky (50–60 g každý), pridajte cibuľu nakrájanú na pol krúžky, soľ, korenie, perlivú vodu a rastlinný olej. Nechajte marinovať aspoň 6 hodín.
Krok 2
Marinádu z mäsa straste a kúsky navlečte na špajle čo najpevnejšie. Grilujte na uhlí za častého otáčania asi 20 minút. Pred podávaním necháme mäso na ražni 5-7 minút odpočívať.
Krok 3
Na drevenú dosku položte kebab a nakrájané ingrediencie: pita chlieb, paradajky, uhorky a cibuľu. Zeleninu a šišský kebab posypte nasekaným kôprom. Podávame s omáčkou Satsebeli.
MIMOchodom
Recept poskytol Rusiko Shamatava, šéfkuchár reštaurácie Jonjoli.