Cuketová roláda

K receptu

Cuketový boom pokračuje! Úroda je pozbieraná, cez leto ste sa dosýta najedli – už neviete, čo z cukety ešte uvariť. Bolo to len šťastie – šéfkuchár reštaurácie sa v rámci programu Moscow Longevity podelil o vynikajúci recept na „cuketovú rolku“. Jednoduchá príprava, vyzerá krásne, sýty a chutne!!!

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenieObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa 1 ks kuracie vajce 3 ks múka 250 g kôpor, petržlen 1 ks soľ čerstvo mleté ​​čierne karí korenie olej na vyprážanie 2 PL cherry paradajky 0,5 hrnNa omáčku:kyslá smotana 20% 250 g cesnak 1 ks mletá paprika soľ koriandrová zelenina Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu umyjeme, nakrájame, zbavíme semienok. Nastrúhame na hrubom strúhadle a vytlačíme šťavu.

Krok 2

Do nádoby s cuketou rozbijeme vajcia, pridáme najemno nastrúhaný cesnak, kari, čierne korenie a čili pre pikantnosť, trochu kôpru a petržlenovej vňate. Všetko premiešame a postupne pridávame múku. Znova rozmixujte do hladka.

Krok 3

Plech vystelieme papierom na pečenie a jemne ho potrieme rastlinným olejom. Uložíme naň cuketové cesto a uhladíme ho do tenkej vrstvy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180*C na 20 minút. V režime „hore – dole + ventilátor“.

Krok 4

Vyberte z rúry a celú vrstvu úplne namočte omáčkou. Omáčka: kyslá smotana, cesnak, paprika, bylinky, soľ.

Krok 5

Na omáčku nakrájajte paradajky na malé kocky.

Krok 6

Vrstvu pevne zvinieme do rolky a pritlačíme.

Krok 7

Navrch natrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Ozdobte podľa svojich predstáv. Ja som použila cherry paradajky a petržlenovú vňať. Cuketová rolka je pripravená! Elegantné a veľmi chutné!!!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Olej na mazanie pergamenu – na vyprážanie je lepšie použiť olivový olej.

UŽITOČNÉ RADY

Aby rolka vyzerala krásne, namažte stranu vrstvy, ktorá ležala na pergamene, omáčkou. Potom bude mať cuketová rolka hladký, krásny povrch – osobná skúsenosť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik