K receptu
Cuketový boom pokračuje! Úroda je pozbieraná, cez leto ste sa dosýta najedli – už neviete, čo z cukety ešte uvariť. Bolo to len šťastie – šéfkuchár reštaurácie sa v rámci programu Moscow Longevity podelil o vynikajúci recept na „cuketovú rolku“. Jednoduchá príprava, vyzerá krásne, sýty a chutne!!!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenieObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa 1 ks kuracie vajce 3 ks múka 250 g kôpor, petržlen 1 ks soľ čerstvo mleté čierne karí korenie olej na vyprážanie 2 PL cherry paradajky 0,5 hrnNa omáčku:kyslá smotana 20% 250 g cesnak 1 ks mletá paprika soľ koriandrová zelenina Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu umyjeme, nakrájame, zbavíme semienok. Nastrúhame na hrubom strúhadle a vytlačíme šťavu.
Krok 2
Do nádoby s cuketou rozbijeme vajcia, pridáme najemno nastrúhaný cesnak, kari, čierne korenie a čili pre pikantnosť, trochu kôpru a petržlenovej vňate. Všetko premiešame a postupne pridávame múku. Znova rozmixujte do hladka.
Krok 3
Plech vystelieme papierom na pečenie a jemne ho potrieme rastlinným olejom. Uložíme naň cuketové cesto a uhladíme ho do tenkej vrstvy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180*C na 20 minút. V režime „hore – dole + ventilátor“.
Krok 4
Vyberte z rúry a celú vrstvu úplne namočte omáčkou. Omáčka: kyslá smotana, cesnak, paprika, bylinky, soľ.
Krok 5
Na omáčku nakrájajte paradajky na malé kocky.
Krok 6
Vrstvu pevne zvinieme do rolky a pritlačíme.
Krok 7
Navrch natrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Ozdobte podľa svojich predstáv. Ja som použila cherry paradajky a petržlenovú vňať. Cuketová rolka je pripravená! Elegantné a veľmi chutné!!!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Olej na mazanie pergamenu – na vyprážanie je lepšie použiť olivový olej.
UŽITOČNÉ RADY
Aby rolka vyzerala krásne, namažte stranu vrstvy, ktorá ležala na pergamene, omáčkou. Potom bude mať cuketová rolka hladký, krásny povrch – osobná skúsenosť.