Džem z čiernych ríbezlí na zimu

Džem z čiernych ríbezlí na zimu

Džem z čiernych ríbezlí na zimu, Záhodník K receptu

Džem z čiernych ríbezlí na zimu je jedným z najobľúbenejších prípravkov medzi všetkými, ktorí pestujú toto bobule vo svojich letných chatách. Veľa ríbezlí totiž väčšinou dozrieva a treba ich rýchlo spracovať. Tento džem bude chutný ako samotný, tak aj ako náplň do koláčov.

zložitosť: priemer Kalórie: 294,67 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 1 hodina 15 minút Pridať. čas: 8 hodín Použité: 0,67 g/0,27 g/71,33PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍ1 kg čiernych ríbezlí 1 kg cukru 350 ml vody Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vytrieďte bobule na džem z čiernych ríbezlí na zimu, odstráňte vetvy. Ríbezle dáme do misky a zalejeme studenou vodou. Zvyčajne na povrch pláva veľa malých nečistôt, odstráňte ich. Ak je to potrebné, vypustite vodu a znova opláchnite bobule. Vložte do cedníka a nechajte vodu odtiecť.

Krok 2

Vložte ríbezle do zaváraninovej misy alebo širokého hrnca, pridajte cukor, jemne premiešajte a nechajte bobule s cukrom cez noc, pričom misku prikryte gázou alebo utierkou.

Krok 3

Misku s ríbezľami položte na oheň, zalejte vodou a za stáleho miešania priveďte do varu. Znížte teplo a začnite sťahovať penu, zbierajte ju od okrajov do stredu.

Krok 4

Ríbezľový džem varte na miernom ohni na miernom ohni 50-60 minút, sirup by mal zhustnúť. Skontrolujte pripravenosť džemu: nalejte lyžicu sirupu na tanierik a nechajte vychladnúť. Rukoväťou lyžice prejdite po sirupe, ak zostane jasná čiara, džem je pripravený.

Krok 5

Odstráňte misku z ohňa a džem z čiernych ríbezlí ochlaďte na zimu. Vložte do čistých, suchých pohárov. Prikryjeme pokrievkami a skladujeme pri izbovej teplote.

UŽITOČNÉ RADY

Pri príprave džemu z čiernych ríbezlí na zimu nezabudnite opatrne oddeliť penu. Takto získate nielen dokonale uvarený džem, ale aj veľmi chutnú maškrtu. Pena z ríbezľového džemu rýchlo géluje a mení sa na zaujímavý dezert.

MIMOchodom

Ak sa chystáte pripraviť ríbezľový džem na zimu, vykonajte nasledujúci experiment. Pol pohára bobúľ rozdrvte drvičom a zmiešajte s 2 polievkovými lyžicami. l. Sahara. Premiešame a necháme do zhustnutia. Ak bobuľové pyré do pol hodiny zhustne, bobule obsahujú veľa pektínu. Ak dlhšie, potom musíte do džemu pridať menej vody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik