Egrešový kompót s pomarančom

Egrešový kompót s pomarančom

Egrešový kompót s pomarančom, Záhodník K receptu

Milovníci egrešov vedia, že toto bobule má slabú arómu, preto vám odporúčame pripraviť si ich egrešový kompót s pomarančom. Chuť pomaranča sa hodí k egrešu a kompót má nielen osviežujúcu chuť a príjemnú vôňu, ale aj svetlozlatý odtieň.

zložitosť: ľahko Kalórie: 106,27 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,26 g/0,07 g/26,74PrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU300 g egrešov 1 pomaranč 350 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu egrešového a pomarančového kompótu vložte pomaranč do hrnca s vriacou vodou a blanšírujte 1 minútu. Potom opláchnite studenou vodou a osušte. Pomaranč nakrájajte na tenké plátky.

Krok 2

Z egrešov odstráňte stonky. Vložte bobule do misky a naplňte studenou vodou, opatrne odstráňte všetky plávajúce nečistoty a opláchnite v čistej vode. Vložte egreše do cedníka a nechajte vodu odtiecť.

Krok 3

Vložte egreše a pomaranče do sterilizovanej nádoby, naplňte vriacou vodou až po hrdlo a prikryte sterilizovaným kovovým viečkom, nechajte 10 minút.

Krok 4

Vodu z téglika opatrne nalejte do hrnca, pridajte cukor a priveďte do varu. Varte 5 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí. Bobule nalejte vriacim sirupom a ihneď zaskrutkujte veko.

Krok 5

Nádobu s kompótom otočte hore dnom a položte na utierku – skontrolujte, či vrchnák netečie. Nádobu dobre zabaľte a nechajte úplne vychladnúť. Kompót skladujte pri izbovej teplote.

UŽITOČNÉ RADY

Egrešový kompót s pomarančom je úžasný osviežujúci nápoj. Ak vaša rodina zvyčajne pije iba tekutinu z kompótu a vyhodí bobule, možno nebudete musieť odstraňovať chvosty z egrešov. Nekazia chuť a ušetríte veľa času.

MIMOchodom

Keď pripravujete egrešový a pomarančový kompót, nezanedbajte postup blanšírovania posledného. Po prvé sa tým odstránia zvyšky chemikálií, ktoré sa používajú na ošetrenie pomarančov po zbere, a po druhé vám to umožní odstrániť časť horkosti obsiahnutej v spodnej vrstve kôry.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik