K receptu
Garganelli sú cukrárske trubičky v tvare diamantu typické pre oblasť Emilia-Romagna v severnom Taliansku. Vyrábajú sa pomocou drevenej paličky. V omáčke sa snúbi pikantnosť peperocina, chuť paradajok, cesnaku a slaniny.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 30 min Pridať. čas: 40 mintalianska kuchyňaHlavný chodINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍolivový olej 1 PL chudá slanina 1 ks strúčiky cesnaku 0,5 kg čili paprička 1 ks nasekaná petržlenová vňať 2 PL.Na test:múka 400 veľkých vajec 4 ks strúhaný syr 4 lyžice soľ 1 štipka olivového oleja 1 polievková lyžica 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do misy alebo na stôl preosejeme múku, pridáme vajcia, najemno nastrúhaný syr, soľ, muškátový oriešok a zalejeme olivovým olejom. Vymiesime cesto. Miesime 10 minút, potom prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať.
Krok 2
Slaninu nakrájame na 1 cm kocky a opražíme na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Vyprážajte do priehľadnosti.
Krok 3
Ošúpte zrelé paradajky a odstráňte semená a rozdrvte v mixéri. Výslednú paradajku pridajte k slanine a cibuli. Tu pridajte nadrobno nakrájanú čili papričku. Varte na miernom ohni 15 minút do zhustnutia.
Krok 4
Cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme na tenko. Nakrájajte na štvorce so stranou približne 3,5 cm. Na vytvorenie garganelli omotajte okolo každého štvorca tyčinku alebo ceruzku posypanú múkou a vytvarujte dva protiľahlé rohy.
Krok 5
Varte 4 litre vody v hrnci s 1 polievkovou lyžicou. lyžica hrubej soli. Opatrne ponorte garganelli a varte 4-5 minút. Vyberte pomocou cedníka a preneste na panvicu s omáčkou.
Krok 6
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu prehrievame 1 minútu, aby sa garganelli nasiakli do omáčky.
Krok 7
Poukladáme na taniere a posypeme strúhaným syrom. Podávajte horúce.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na uvedené množstvo omáčky vystačí polovica cesta. Preto si buď pripravte dve porcie omáčky naraz (je veľmi chutná, nevyjde nazmar!) alebo zvyšné gargonelli uvarte a podávajte s olivovým olejom a strúhaným syrom.
UŽITOČNÉ RADY
Druhú várku garganelli som sformovala tak, že som si ju jednoducho omotala okolo ukazováka.