Halibut v aqua pazza

K receptu

V preklade z taliančiny „aqua pazza“ znamená „bláznivá voda“. V Neapole a jeho okolí rybári dusili úlovok dňa v zmesi morskej vody, paradajok a olivového oleja. Hoci tento výraz pôvodne pochádza z Toskánska, kde boli roľníci nútení dávať takmer všetko víno, ktoré vyprodukovali, vlastníkom pôdy. Nechali si len koláč, ktorý rozriedili veľkým množstvom vody a uvarili a potom nechali niekoľko dní kysnúť. Táto voda, mierne zafarbená vínom, sa nazývala „bláznivá voda“. Je zrejmé, že Neapolčania o tom vedeli a začali tak nazývať svoj rybí vývar, mierne „zafarbený“ paradajkami a olivovým olejom. Takto sa dnes ryby pripravujú na ostrove Capri, odkiaľ sa tento spôsob prípravy bielej ryby rozšíril do celého sveta.

zložitosť: priemer Kalórie: 320,41 kcal/porcia Porcie: 2 Použité: 30,41 g/16,27 g/14,74Hlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIEBouskels (Wongole) – 100 GMIDIA – 100 GRID Zelená – 60 gfile Paltus – 150 Glok -Salot – 1 malá cibuľka – 1 EXTRA VIRGIN CASTRUAL OIC – 30 MLLOWS – 50 mlbazilic Sveta – 5 lestvoevpomidors na šalátové 5020 guľôčky slimish ozdoba mix na podávanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vongole, mušle a špargľu dusíme 4 minúty. Potom ihneď vychladnúť.

Krok 2

Do hlbokej nádoby vložte očistené rybie filé, nakrájanú špargľu, pridajte wongloe a mušle.

Krok 3

Samostatne na olivovom oleji opekáme šalotku a nahrubo nasekaný cesnak 2-3 minúty. Do panvice pridajte víno a rybí vývar.

Krok 4

Obsah panvice vysypeme do hlbokej nádoby s rybami, pridáme ručne natrhané lístky bazalky, paradajky, nasekanú petržlenovú vňať, trochu soli a korenia.

Krok 5

Prikryjeme alobalom a pečieme pri 220°C 15 minút.

Krok 6

Po 15 minútach fóliu otvorte a rybu ihneď podávajte spolu so šalátovou zmesou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik