Hustý malinový džem

Hustý malinový džem

Hustý malinový džem, Záhodník K receptu

Hustý malinový džem by mal byť v každej domácnosti. Koniec koncov, je to nielen vynikajúci liek na prechladnutie, ale aj vynikajúci prostriedok na relaxáciu. Ak prídete unavení z práce, nalejte si čaj a pridajte k nemu lyžicu malinového džemu – budete prekvapení, ale po desiatich minútach nebude po vašej únave ani stopy.

zložitosť: priemer Kalórie: 79,33 kcal/porcia Porcie: 66 varenie: 1 hodina 15 minút Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 0,12 g/0,08 g/19,38PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 66 PORCIÍ1 kg malín 1,2 kg cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu hustého malinového džemu roztrieďte bobule a odstráňte stopky. Nie je potrebné umývať bobule! Maliny dáme do zaváraninovej misy alebo veľkého širokého hrnca a zasypeme cukrom.

Krok 2

Nechajte maliny 4-6 hodín, počas ktorých bobule dajú šťavu, ktorá čiastočne rozpustí cukor. Misou jemne krúžte, aby malinová šťava absorbovala čo najviac cukru.

Krok 3

Misku s džemom položte na stredný oheň a za občasného mierneho miešania priveďte do varu. Vašou úlohou je zabrániť pripáleniu cukru, ktorý sa nestihol rozpustiť.

Krok 4

Hneď ako džem zovrie, znížime oheň a začnite čistou lyžicou zhŕňať penu. Čím opatrnejšie to urobíte, tým jednotnejšia bude farba džemu.

Krok 5

Pokračujte vo varení džemu, jemne miešajte, kým sa neuvarí, 45-50 minút. Snažte sa nedovoliť silný var a sledujte pripravenosť – prevarený džem sa nedá opraviť.

Krok 6

Skontrolujte pripravenosť džemu kvapnutím kvapky na tanierik. Ak po 1 min. otočte tanierik a kvapka sa neroztečie, džem je hotový. Odstráňte džem z ohňa a úplne vychladnúť. Vložte do čistých, suchých pohárov a pevne zatvorte viečkami.

UŽITOČNÉ RADY

Keď varíte hustý malinový džem, buďte mimoriadne opatrní, najmä na konci procesu. Hustý sirup sa veľmi rýchlo pripaľuje na dno panvice, preto treba džem dusiť na miernom ohni a veľmi často miešať. Nedá sa rozptýliť!

MIMOchodom

Upozorňujeme, že konečnú hrúbku malinového džemu môžete posúdiť až po úplnom vychladnutí malinového džemu. Ako chladne, zhustne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik