Kompót z čiernych ríbezlí na zimu

Kompót z čiernych ríbezlí na zimu

Kompót z čiernych ríbezlí na zimu, Záhodník K receptu

Kompót z čiernych ríbezlí varí na zimu každý, kto pestuje ríbezle na svojich letných chatách. Koniec koncov, títo ľudia s istotou vedia, že kompót varený v lete nemožno porovnávať s kompótom vareným v zime z mrazených bobúľ. Kompót z konzervy je oveľa koncentrovanejší, jeho chuť je sýtejšia a vôňa bohatšia.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg čiernych ríbezlí 300 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak chcete pripraviť kompót z čiernych ríbezlí na zimu, vytriedte bobule, odstráňte vetvičky a listy. Vložte ríbezle do misky a opláchnite v studenej vode. Scedíme v cedníku a necháme odtiecť vodu.

Krok 2

Vložte ríbezle do sterilizovanej trojlitrovej nádoby. Bobule nalejte vriacou vodou až po vrch nádoby. Zakryte sterilizovaným kovovým vekom a nechajte 5 minút odstáť.

Krok 3

Opatrne nalejte vodu z nádoby do panvice (bobule by mali zostať v nádobe), pridajte cukor, dajte na oheň a priveďte do varu. Sirup varte 3 minúty.

Krok 4

Bobule zalejte vriacim sirupom (buďte veľmi opatrní, sirup je veľmi horúci!) a ihneď zrolujte veko a otočte nádobu hore dnom. Nádobu prikryte a nechajte úplne vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Aby bolo pohodlnejšie počas varenia nalievať horúci kompót z čiernych ríbezlí z pohára na zimu, použite špeciálne plastové veko s otvormi. Takto bobule zostanú v nádobe a tekutina sa bude dať ľahko naliať do panvice.

MIMOchodom

Ak máte veľa bobúľ, môžete si na zimu pripraviť koncentrát na kompót z čiernych ríbezlí. Do pohárov vložte viac bobúľ a podľa chuti zvýšte množstvo cukru. V zime je možné takýto koncentrát jednoducho zriediť vodou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik