K receptu
Kráľovskú kapustnicu pripravujeme s tromi druhmi mäsa – prsia, údená šunka, kuracie mäso – odtiaľ názov. Na takúto kapustnicu môžete pozvať svojich priateľov. Môžete si ich urobiť aj cez víkend, zamraziť po porciách a jesť celý týždeň.
zložitosť: priemer Kalórie: 407,09 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 1 hodina Použité: 13,59 g/34,26 g/10,20Varenieruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ200 g hovädzej hrude s kosťami 100 g údenej šunky, aj kosť z tejto šunky 200 g kuracieho cibuľového stopkového zeleru – 1 stopka bobkový list (malé) varené zemiaky 600 g čerstvej kapusty stredne veľké paradajkové maslo – 50 g 2 vetvičky kôpru 3-4 vetvičky čerstvej petržlenovej kyslej smotany na podávanie Tabuľka mier a mierok RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hrudník nakrájame na veľké kúsky, 1 cibuľu prekrojíme na polovice a opečieme na otvorenom ohni. Všetko mäso, šunkovú kosť, 1 cibuľu a zeler vložte do hrnca, pridajte 2 litre vody. Priveďte do varu, zbavte peny a znížte teplotu. Varte 40 minút, zbavte peny.
Krok 2
Za 10 min. Vložte bobkový list do panvice, kým nebude pripravený. Potom odstráňte z tepla, vyberte mäsové výrobky, odstráňte kosti, nakrájajte mäso na prúžky a vložte do misy.
Krok 3
Vývar precedíme a privedieme do varu. Kým sa vývar varí, pripravíme si zeleninu: zemiaky nakrájame na pásiky, kapustu, zvyšnú cibuľu nakrájame, paradajky nakrájame na malé kocky.
Krok 4
Vložte zemiaky do vriaceho vývaru. Kapustu podusíme na masle, pridáme do kapustovej polievky. Opečte cibuľu do priehľadnosti, pridajte paradajky a dusíme ďalších 5 minút, potom preložíme na panvicu.
Krok 5
Pridáme mäso, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a kôpor, soľ a korenie podľa chuti, privedieme do varu, odstavíme z ohňa a prikryté necháme hodinu dusiť. Podávame s kyslou smotanou.