K receptu
Po druhej svetovej vojne veľa Talianov odišlo do prosperujúcejšej Ameriky hľadať lepší život. Tu s týmto receptom prišli talianski emigranti, ktorí vychádzali z receptu na baklažán v parmskom štýle. Jedlo sa stalo veľmi populárnym v Amerike. Aby sa zachoval taliansky duch v tomto dnes už americkom jedle, ako príloha sa podávajú špagety ochutené rovnakou paradajkovou omáčkou. Obísť takýto recept je jednoducho nemožné. V klasickej verzii tohto receptu sa používajú kuracie prsia, ale ja som chcel urobiť jedlo s použitím kuracích stehien, ktoré zvyčajne pred varením rozdelím na stehná a paličky, takže dostanem štyri kusy.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodinatalianska kuchyňaHlavný chodPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie stehná 2 ks strúhanka 50 g parmezán 80 g strúčiky cesnaku 2 ks mozzarella polotvrdá 150 vetvičiek bazalky 150 gNa omáčku:cibuľa 1 ks strúčiky cesnaku 1 lyžička paprika 600 g suchá bazalka 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte omáčku: cibuľu nakrájajte na malé kocky a opečte na olivovom oleji.
Krok 2
Paradajky ošúpeme a nakrájame na kocky. Nakrájajte cesnak. K cibuli pridáme cesnak, paradajky a na miernom ohni dusíme do zhustnutia, pridáme papriku, bazalku, soľ a korenie podľa chuti.
Krok 3
Prerazte mixérom. Omáčka je hotová.
Krok 4
Rúru predhrejeme na 220°C. Pripravte si zápražku: zmiešajte 50 gramov parmezánu, strúhanku, nadrobno nasekaný cesnak.
Krok 5
Kuracie stehná rozdelíme na dve časti v mieste spojenia kostí, podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Vajcia rozšľaháme vidličkou. Pripravené kuracie kúsky najprv ponorte do vajíčok a potom ich opatrne obalte v zmesi syra a strúhanky. Na panvici zohrejte rastlinný olej a kúsky opečte na oboch stranách v dávkach.
Krok 6
Na dno zapekacej misy rozotrieme 1/2 paradajkovej omáčky a na vrch poukladáme opečené kuracie kúsky.
Krok 7
Do stredu pŕs položte ďalšiu 1/4 paradajkovej omáčky. V strede posypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou, pričom okraje kúskov kuraťa necháme odkryté. Na vrch posypeme zvyšným strúhaným parmezánom. Pečieme 20-25 minút, kým syr pekne nezhnedne.
Krok 8
Na vrch posypeme zvyšným strúhaným parmezánom. Pečieme 20-25 minút, kým syr pekne nezhnedne.
Krok 9
Kým sa kuracie prsia pečú, uvarte si špagety vo veľkom množstve osolenej vody podľa návodu na varenie od výrobcu na obale. Špagety scedíme a pridáme do zvyšku paradajkovej omáčky.
Krok 10
Kura vyberte z rúry, položte na špagety, posypte zvyšnou bazalkou a ihneď podávajte. Neuveriteľne šťavnaté a aromatické!