K receptu
Pre makrely zamierte do sekcie mrazených rýb. Je to lacné a chuť je jednoducho úžasná. Táto ryba je univerzálna: môže byť solená, údená, varená a pečená, je dobrá v akejkoľvek forme.
zložitosť: ľahko Kalórie: 589,41 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 1 hodina Použité: 28,73 g/48,54 g/9,15Hlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 stredné makrely 1 malá cibuľa 1 polievková lyžica. l. listy rozmarínu 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava soľ čerstvo mleté čierne korenie citrón na podávanieNa omáčku:200 g prírodného hustého jogurtu 1 malá uhorka 3 zelené cibuľky 5 vetvičiek kôpru 1 polievková lyžica. l. olivový olej soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rybu vydlabeme, dochutíme soľou a korením. Cibuľu a lístky rozmarínu nakrájame nadrobno a zmiešame s olivovým olejom. Touto zmesou potrite ryby zvonka aj zvnútra a nechajte 20 minút marinovať.
Krok 2
Predhrejte rúru na 200°C. Zozbierajte marinádu z povrchu ryby a vložte ju do brucha. Makrelu položíme na plech vystlaný alobalom, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do rúry. Pečte 25–30 minút, kým nie sú hotové.
Krok 3
Zelenú cibuľku a kôpor nasekáme nadrobno, uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle, trochu osolíme a necháme 10 minút pôsobiť. Šťavu z uhorky zľahka vytlačte rukami a zmiešajte s bylinkami a jogurtom, pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej.
Krok 4
Hotovú makrelu rozdelíme na filety a uložíme na tanier. Podávame s omáčkou a kolieskami citróna.