Maliny bez varenia s cukrom na zimu
K receptu
Maliny bez varenia s cukrom na zimu sú zatiaľ jediným spôsobom, ako zachovať chuť a vôňu pravých letných malín. Žiadny džem, džem či cukrovinka sa nevyrovnajú chuti surových malín. Bohužiaľ, táto metóda má jednu nevýhodu – takýto prípravok je možné skladovať iba v chladničke.
zložitosť: ľahko Kalórie: 88,80 kcal/porcia Porcie: 50 varenie: 15 min Pridať. čas: 6 hodín Použité: 0,16 g/0,10 g/21,60PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 50 PORCIÍ1 liter maliny 1 liter cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pre maliny bez varenia s cukrom na zimu vyberte najlepšie bobule bez poškodenia. Odstráňte stonky. Vložte bobule do veľkej misy a roztlačte pomocou drviča – nie je potrebné pyré, len toľko, aby bobule pustili šťavu.
Krok 2
Pridajte cukor k malinám v niekoľkých prídavkoch, pričom bobule zakaždým premiešajte, aby bol cukor čo najviac nasiaknutý šťavou. Nechajte 6 hodín pri izbovej teplote, niekoľkokrát premiešajte.
Krok 3
Po čase by sa mal cukor úplne rozpustiť. Umiestnite maliny bez varenia s cukrom na zimu do sterilizovaných pohárov, zatvorte sterilizovanými viečkami a uložte do chladničky.
UŽITOČNÉ RADY
Ak chcete na zimu variť maliny bez varenia s cukrom, ale nemáte v chladničke miesto na uloženie pohárov, môžete si prípravu pripraviť trochu inak. Vezmite 2 litre cukru na každý liter malín a potom postupujte podľa nášho receptu. Tento džem sa môže skladovať pri izbovej teplote.
MIMOchodom
Maliny bez varenia s cukrom na zimu sú úžasným dezertom, ale môžete ho ešte vylepšiť. Odmerajte potrebné množstvo malín, roztlačte ich a pretrite cez sitko. Takto sa zbavíte semienok a zmiešaním malinového pyré s cukrom získate vynikajúce želé.