Marhuľový džem bez semien

Marhuľový džem bez semien

Marhuľový džem bez semien K receptu

Na zimu sa oplatí pripraviť džem z marhúľ bez semien, už len preto, že sa z neho dajú pripraviť všetky druhy koláčov. Pohodlné a ľahké! A tento džem je, samozrejme, veľmi príjemný na jedenie s čerstvým bielym chlebom alebo len tak, v čistej forme, s čajom. Máte doma predajne špeciálnych porcií? Ak nie, dôrazne vám odporúčame, aby ste si ich kúpili. Len si predstavte, aké úžasné to bude zhromaždiť celú rodinu pri večernom čaji, vybrať pohár marhuľového džemu bez jadierok a na tie isté rozety poukladať plody jantáru v sirupe, aby každý dostal malú porciu letnej chuti a vône!

zložitosť: ľahko Kalórie: 442,00 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,90 g/0,10 g/108,70VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍmarhule – 1 kg cukru – 1 kg pitnej vody – 250 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte marhule na džem. Ovocie umyte a osušte papierovou utierkou. Marhule nakrájajte na polovice a odstráňte kôstky, pričom z cesta odstráňte červivé plody.

Krok 2

Zaváraninové poháre dôkladne umyte a vysterilizujte akoukoľvek Vám známou metódou (v rúre, na pare, v mikrovlnke). Nechajte úplne vyschnúť.

Krok 3

Do veľkého hrnca nasypte cukor a zalejte pitnou vodou. Dajte na vysoký oheň a priveďte do varu. Sirup z marhuľového džemu povaríme 2 minúty.

Krok 4

Vložte marhule do vriaceho sirupu. Opäť priveďte do varu a varte 5 minút. Odstráňte z tepla, nechajte mierne vychladnúť a prikryte uterákom. Nechajte pri izbovej teplote 5-6 hodín.

Krok 5

Panvicu s marhuľami v sirupe položte späť na oheň, priveďte do varu a varte 5 minút. Odstráňte z tepla, nechajte mierne vychladnúť a prikryte uterákom. Nechajte pri izbovej teplote 5-6 hodín.

Krok 6

Marhule vložte do sirupu na vysokú teplotu a priveďte do varu. Varte 5 minút, potom opatrne nalejte do pripravených pohárov. Zrolujte viečka, prevráťte na zloženú utierku a nechajte vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Marhuľový džem bez kôstok odporúčame pripraviť metódou rýchleho varenia s dlhým odpočinkom. V tomto prípade si plody namočené v horúcom sirupe počas pomalého chladenia zachovajú svoj tvar, ako aj farbu a vôňu.

MIMOchodom

Džem z odkôstkovaných marhúľ sa dá pripraviť s rôznymi prísadami, napríklad s korením (s badiánom alebo škoricovými tyčinkami) alebo s orechmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik