K receptu
Morčacie prsia sú chutné a zdravé aj samotné. Ale s ďalšími prísadami to bude jemnejšie, šťavnatejšie, aromatickejšie a ešte chutnejšie.
zložitosť: priemer Kalórie: 501,98 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina 25 minút Použité: 42,90 g/26,18 g/23,30PečenieHlavný chodVegetariánstvoNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 veľké filety z morčacích pŕs, každé s hmotnosťou 700 – 800 g 12 – 16 plátkov tučnej slaniny 120 g údenej bravčovej masti 1 kg malých nových zemiakov 3 stredné paradajky čierne korenie soľPre gremolatu:100 g petržlenovej vňate z 1 veľkého citróna 4–6 strúčikov cesnaku Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 250°C. Hlboký pekáč vymastíme bravčovou masťou. Na gremolatu nasekajte petržlenovú vňať s cesnakom a kôrou. Mierne osolíme.
Krok 2
Mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Každé 2 cm narežte filé, bez toho, aby ste mäso prerezali 1,5 cm až do konca. Vznikne „harmonika“.
Krok 3
Paradajky nakrájame na 3 mm hrubé plátky, pridáme soľ a korenie. Do každého rezu moriaka položte plátok slaniny a na obe strany plátok paradajky. Vnútri posypeme gremolatou. Previažte špagátom, aby sa harmonika nerozpadla.
Krok 4
Bravčovú masť nakrájame nadrobno. Zemiaky umyjeme kefou a narežeme priečne, plytko. Zemiaky osolíme a obalíme v nasekanej masti. Posypeme gremolatou.
Krok 5
Vložte zemiaky do vymastenej formy. Umiestnite morku do stredu zemiakov. Po 5 minútach vložte do rúry. znížte teplotu na 140°C. Pečieme, kým mäso nedosiahne vnútornú teplotu 68°C až 69°C. Celé jedlo posypeme zvyšnou gremolatou, prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočívať. Potom podávajte, odstráňte špagát.