Nakladané egreše
K receptu
Nakladané egreše sa pridávajú do domácej provensálskej kapustnice, do šalátov alebo sa podávajú ako príloha k mäsitým jedlám.
zložitosť: ľahko Kalórie: 298,71 kcal/porcia Porcie: 7 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 1,10 g/0,49 g/75,61MoreniePrázdneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 7 PORCIÍ1 kg zrelých silných egrešov približne 1 liter pitnej vody 400 g cukru 5–6 hrášok nového korenia 5–6 púčikov klinčekov 100 ml octu 9 % malá škoricová tyčinka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Roztrieďte 1 kg zrelých, silných egrešov, odrežte stonky. Nakrájajte bobule a naplňte nimi poháre až po ramená.
Krok 2
Do každej nádoby nalejte dostatok pitnej vody, aby boli bobule úplne zakryté. Potom opatrne nalejte vodu do čistého hrnca. Do každej nádoby pridajte 3 polievkové lyžice. l voda, cukor, korenie (5-6 hrášok nového korenia, 5-6 púčikov klinčekov a malá tyčinka škorice). Priveďte do varu a varte 5 minút.
Krok 3
Keď plnka vychladne, precedíme ju a pridáme ocot. Touto marinádou nalejte egreše, naplnené poháre uzatvorte viečkami a vložte do panvice so studenou vodou.
Krok 4
Priveďte do varu a zaváracie poháre bez ohľadu na nádobu varte 3 minúty.
Krok 5
Skladujte obrobok na chladnom a tmavom mieste.