Otvorený koláč s mozzarellou a paradajkami

K receptu

Mozzarella a paradajkový koláč s otvoreným povrchom patria do kategórie predjedlá. To znamená, že je celkom prijateľné podávať ho na večeru alebo s fľašou dobrého vína. Neexistuje žiadne cesto ako také: základ koláča tvoria rozdrvené sušienky zmiešané s vajíčkami. Čo sa týka plnky, tá je celkom zaujímavá, pozostáva zo syrovej hmoty a pečených paradajok. Ukazuje sa to výživné, krásne a veľmi chutné! Ak chcete, aby bol koláč z mozzarelly s otvorenou tvárou sviežejší, pred podávaním ho posypte nasekanými bylinkami podľa chuti.

zložitosť: ľahko Kalórie: 235,64 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 1 hodina Použité: 9,24 g/15,74 g/20,58BlenderRúraPečeniePekáreňVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍslivkové paradajky – 1 kg olivový olej – 3-4 lyžice. l veľký cesnak – 6-8 strúčikov masla – 30 jemne osolených sušienok (najlepšie celozrnných) – 250 vajec – 2 ks tymianu – 2-3 vetvičky mozzarelly (bežná alebo na pizzu) – 200 g tvrdého syra – 50 g kyslej smotany. s obsahom tuku 20% – 150 –180 g červená cibuľa – 1 ks soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na mozzarellový koláč. Paradajky umyjeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie reznou stranou nahor.

Krok 2

Pokvapkáme olivovým olejom (1-2 polievkové lyžice), najlepšie zo špeciálnej rozprašovacej fľaše. Soľ a korenie podľa chuti. Pečieme 25-30 minút pri 200°C. Paradajky by mali byť zlaté a navrchu opečené.

Krok 3

Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na 2-4 časti. V malom hrnci s hrubým dnom zohrejte zmes masla a 2 polievkových lyžíc. l. olivový olej. Pridajte cesnak a za stáleho miešania smažte na strednom ohni 5-6 minút. Olej precedíme cez sitko. Cesnak nasekáme nadrobno.

Krok 4

Pripravte koláčový základ. Vložte krekry do misky mixéra a rozdrvte. Pridajte vajcia rozšľahané so štipkou soli a 5 lyžíc. l. výsledný cesnakový olej. Šľaháme na konzistenciu mokrého morského piesku.

Krok 5

Formu s priemerom 22 – 24 cm vymastíme zvyšným olivovým olejom. Pevne stlačte koláčové „cesto“ na dno a vytvorte základ s vysokými stranami. Pečieme 8-10 minút pri 170°C. Umiestnite panvicu na mriežku.

Krok 6

Na naplnenie koláča nastrúhame tvrdý syr na hrubom strúhadle. Mozzarellu nakrájame na malé kocky. Spojte so strúhaným syrom, vyprážaným cesnakom a polovicou lístkov tymiánu. Pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie a premiešame. Plnka na koláč by mala mať konzistenciu hustého cesta.

Krok 7

Polovicu plnky položte na pripravený koláčový základ a opatrne rozotrite do rovnomernej vrstvy pomocou silikónovej stierky. Netlačte príliš silno, aby koláč nepopraskal.

Krok 8

Polovicu upečených paradajok položíme reznou stranou nahor na tvarohovú plnku. Trochu ich pritlačte. Navrch natrieme druhú polovicu tvarohovej plnky a opäť paradajky. Pokvapkáme zvyšným cesnakovým olejom. Pečieme 60-70 minút pri 180°C.

Krok 9

5-6 minút pred pripravenosťou nakrájajte cibuľu na tenké polkruhy a rozložte po povrchu koláča. Posypeme zvyšným tymianom. Hotový koláč vyberte z rúry a nechajte 45 minút vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Otvorený koláč s mozzarellou a paradajkami môžeme podávať vlažný alebo studený. Mnohým sa ešte viac páči druhá možnosť. To znamená, že ide o to isté jedlo, ktoré sa na druhý deň zlepší.

MIMOchodom

Paradajky na plnku do koláča musia byť úplne zrelé, ale stále mäsité, aby si po upečení zachovali pevnú štruktúru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik