Paprikové lečo s octom

K receptu

Paprikové lečo s octom má veľmi korenistú, neskutočne bohatú vôňu. Mimochodom, každý, kto vyskúšal jedlo, poznamenáva, že sa veľmi líši od tradičnej verzie! Aké je to tajomstvo? Áno, faktom je, že do nášho leča sa pridáva drvené čierne korenie, horčičný prášok a vínny ocot. Vo všeobecnosti sa určite oplatí vyskúšať jedlo v novej interpretácii, aj keď len pre zaujímavosť. Dôrazne odporúčame podávať paprikové lečo s octom za studena: tak pocítite celé jeho čaro a naplno si vychutnáte bohatosť jeho chuti.

zložitosť: priemer Porcie: 7 varenie: 1 hodina 30 minútObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 7 PORCIÍsladká paprika – 3 kg paradajky – 2,5 kg čierne korenie – 20 ks cukor – 140 g soľ – 1 polievková lyžica. l. horčičný prášok – 1 polievková lyžica. l.vínny ocot – 185 ml Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte sladkú papriku na lečo s octom. Ovocie umyte a dobre osušte. Každý rozrežte na polovicu, odstráňte stopku so semienkami a medzistienky.

Krok 2

Paradajky umyte, prejdite cez mlynček na mäso alebo nakrájajte na plátky a rozdrvte v mixéri, kým sa nedosiahne pyré. Zrnká čierneho korenia rozdrvte v mažiari.

Krok 3

Vložte paradajky na lečo do hrnca. Pridajte papriku, cukor, soľ, horčičný prášok a ocot. Dajte na vysoký oheň a za stáleho miešania priveďte do varu.

Krok 4

Papriku a paradajky dusíme na miernom ohni 30 minút. Miešajte vareškou alebo polievkovou lyžicou, aby zmes neprihorela. Pridajte drvené čierne korenie a varte ďalších 10 minút.

Krok 5

Feferónkové lečo s octom odstráňte z ohňa a vložte do suchých sterilizovaných pohárov. Zakryte viečkami. Sterilizujte 10 minút. Zrolujte a prevráťte na zloženú utierku. Necháme vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Ak chcete sterilizovať poháre s paprikovým lečo octom, vložte ich do veľkého hrnca s horúcou vodou (na spodok vopred položte zloženú starú kuchynskú utierku). Opäť priveďte do varu a udržiavajte na miernom ohni 10 minút, ako je uvedené v recepte.

MIMOchodom

Ak chcete pripraviť lečo s octom, vyberte najväčšie struky sladkej papriky: zvyčajne sú viac mäsité. Práve tie urobia textúru pokrmu zaujímavejšou a chuť obzvlášť živú.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik