Päťminútový marhuľový džem

Päťminútový marhuľový džem

Päťminútový marhuľový džem, Záhodník K receptu

Päťminútový marhuľový džem je obľúbeným receptom zručných gazdiniek. Na rozdiel od názvu sa džem neuvarí za päť minút, ale v niekoľkých dávkach po päť minút. Pri tomto spôsobe varenia si marhule najlepšie zachovajú svoj tvar a sirup je priehľadný.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 5 hodínPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg marhúľ 1 kg cukru 250 ml vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak chcete pripraviť marhuľový džem na päť minút, vyberte ovocie veľmi opatrne: mali by byť zrelé, aromatické, ale nie príliš mäkké, bez sudov.

Krok 2

Marhule dáme do misky, zalejeme studenou vodou a necháme 5 minút odstáť. Potom marhule scedíme a prepláchneme. Vysušte na uteráku. Marhule prekrojíme na polovice a odstránime kôstky. Odvážte a odmerajte požadované množstvo.

Krok 3

Do zaváraninovej misy alebo veľkého širokého hrnca nasypte cukor, pridajte vodu a dajte na stredný oheň. Za stáleho miešania počkáme, kým sa cukor úplne nerozpustí, sirup privedieme do varu a varíme 10 minút. Odstráňte penu a vypnite oheň.

Krok 4

Pripravené marhule vložte do horúceho sirupu a nechajte 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby položte misku s džemom na stredné teplo, jemne premiešajte, priveďte do varu a varte 5 minút. Odstráňte z tepla a úplne vychladnúť.

Krok 5

Džem privedieme do varu, povaríme 5 minút. a ešte 3-4 krát úplne vychladnúť, kým nebude džem úplne pripravený. Ak chcete skontrolovať pripravenosť, kvapnite horúci sirup na tanierik, nechajte 1 minútu pôsobiť a potom tanierik otočte – kvapka by sa nemala šíriť.

Krok 6

Poslednýkrát priveďte džem do varu, ak existuje, odstráňte penu, nalejte ju do čistých suchých pohárov, prikryte kovovými viečkami a nechajte vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Počas piatich minút varenia marhuľového džemu je dôležité ho správne premiešať. Najlepšie je to urobiť pomocou veľkej drevenej lyžice s dlhou rukoväťou. Pokúste sa sirup premiešať bez toho, aby ste sa takmer dotkli plodov – takto si zachovajú svoj tvar.

MIMOchodom

Marhuľový džem možno pripraviť päť minút pomocou sirupu s vanilkovou príchuťou. Za týmto účelom vyškrabte semienka z dvoch vanilkových strukov a zmiešajte s cukrom spolu so strukmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik