Pikantné zelené paradajkové predjedlo

K receptu

Pre milovníkov pikantností voňavé a chutné predjedlo zo zelených paradajok.

zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 96 h Pridať. čas: 24 hodínŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍzelené paradajky 2 kg paprika 1 ks cesnaková hlava 1 ks marináda ocot 9% 175 ml cukor 1 polievková lyžica 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte zelené paradajky.

Krok 2

Paradajky nakrájame na tenké plátky.

Krok 3

Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na krátke prúžky, cesnak pretlačíme lisom.

Krok 4

Sladkú a štipľavú papriku umyjeme, zbavíme semienok a blany zo sladkej papriky, nakrájame na krátke pásiky. Horúcu papriku nakrájame na kolieska.

Krok 5

Všetku nakrájanú zeleninu vložte do vhodnej panvice.

Krok 6

Posypeme korením na konzervy a premiešame.

Krok 7

Ocot trochu zohrejte a rozpustite v ňom cukor a soľ, premiešajte. Paradajky a zeleninu zalejeme marinádou a zľahka rukami roztlačíme. Nechajte panvicu s predjedlom jeden deň na teplom mieste. Z času na čas premiešame, paradajky dajú veľa šťavy. Potom odneste občerstvenie na chladné miesto na 3 – 4 dni.

Krok 8

Chutné občerstvenie je pripravené. Podávajte na stôl. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Predjedlo zo zelených paradajok sa môže podávať k mäsu, rybám, zemiakom v akejkoľvek forme, slanému pečivu a alkoholickým nápojom.

UŽITOČNÉ RADY

Použil som hotové konzervačné korenie. Ak ho nemáte, pridajte do predjedla svoje obľúbené korenie v malom množstve: čierne a nové korenie, klinčeky, kôprové semienka, koriander atď.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik