K receptu
Pre milovníkov pikantností voňavé a chutné predjedlo zo zelených paradajok.
zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 96 h Pridať. čas: 24 hodínŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍzelené paradajky 2 kg paprika 1 ks cesnaková hlava 1 ks marináda ocot 9% 175 ml cukor 1 polievková lyžica 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte zelené paradajky.
Krok 2
Paradajky nakrájame na tenké plátky.
Krok 3
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na krátke prúžky, cesnak pretlačíme lisom.
Krok 4
Sladkú a štipľavú papriku umyjeme, zbavíme semienok a blany zo sladkej papriky, nakrájame na krátke pásiky. Horúcu papriku nakrájame na kolieska.
Krok 5
Všetku nakrájanú zeleninu vložte do vhodnej panvice.
Krok 6
Posypeme korením na konzervy a premiešame.
Krok 7
Ocot trochu zohrejte a rozpustite v ňom cukor a soľ, premiešajte. Paradajky a zeleninu zalejeme marinádou a zľahka rukami roztlačíme. Nechajte panvicu s predjedlom jeden deň na teplom mieste. Z času na čas premiešame, paradajky dajú veľa šťavy. Potom odneste občerstvenie na chladné miesto na 3 – 4 dni.
Krok 8
Chutné občerstvenie je pripravené. Podávajte na stôl. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Predjedlo zo zelených paradajok sa môže podávať k mäsu, rybám, zemiakom v akejkoľvek forme, slanému pečivu a alkoholickým nápojom.
UŽITOČNÉ RADY
Použil som hotové konzervačné korenie. Ak ho nemáte, pridajte do predjedla svoje obľúbené korenie v malom množstve: čierne a nové korenie, klinčeky, kôprové semienka, koriander atď.