K receptu
Všetko dômyselné je jednoduché! A tento šalát je toho ďalším potvrdením. Nový pohľad na banálnu uhorku, ktorá takto naservírovaná môže byť výborným spoločníkom k orientálnemu jedlu aj k tradičnému ruskému, rustikálnemu, so zemiakmi) Mmmmm…
zložitosť: ľahko Porcie: 4Žiadna tepelná úpravaVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmalé chrumkavé uhorky 10 ks limetka 1 ks sezam koriandr 1 zväzok soľ olivový olej Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájame na tenké krúžky. Pokvapkáme limetkovou šťavou. Koriandr nasekáme nadrobno a pridáme do šalátu. Všetko premiešame. dochutíme soľou a olejom. Posypeme sezamovými semienkami. Posledným dotykom je mleté biele korenie. Nechajte trochu marinovať a jedzte s chuťou a chrumkajte so zemiakmi vo vidieckom štýle)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre tento šalát je lepšie vziať malé uhorky, napríklad uhorky. Zarastené šaláty sú absolútne nevhodné, pretože chuť samotného šalátu závisí od kvality a štruktúry hlavnej zložky.
UŽITOČNÉ RADY
Biele korenie možno ľahko nahradiť čiernym, ružovým alebo dokonca zmesou papriky. ZO zelene sa k takémuto dresingu hodí okrem koriandra aj čerstvá petržlenová vňať.