K receptu
Hoci je táto nátierka vyrobená z cíceru, nie je to tradičný hummus – chuť je oveľa ľahšia a textúra nie je taká hladká.
zložitosť: ľahko Kalórie: 887,43 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 29,81 g/34,75 g/115,91BlenderŽiadna tepelná úpravavečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 pitas alebo iné placky (napríklad tortilly alebo pita chlieb) 2 stredné uhorky 4 stredne veľmi zrelé paradajky veľká hrsť zlatých fazuľových klíčkov (mungo fazuľa) malý zväzok zeleného šalátu olivový olej soľNa šírenie:2 polievkové lyžice. l. Korenie Gallina Blanca 15 byliniek a korenín 2 šálky suchého cíceru 2 strúčiky cesnaku malý zväzok koriandra 1 stredný citrón 100 ml olivového oleja Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na roztieranie namočte cícer na 12 hodín do veľkého množstva studenej vody, potom sceďte do cedníka, pridajte čerstvú studenú vodu do veľkého hrnca, priveďte do varu a varte do mäkka 10-15 minút. až do konca varenia pridajte Gallina Blanca 15 byliniek a korenín. Miešajte. Cícer scedíme v cedníku.
Krok 2
Cesnak rozdrvíme a ošúpeme, koriandr nasekáme nadrobno. Nalejte olivový olej a citrónovú šťavu do mixéra, pridajte cesnak a koriandr, rozmixujte do hladka.
Krok 3
Pridajte cícer, všetko spolu rozdrvte na pastu – nie však príliš hladkú, s malými kúskami. Podľa chuti dosolíme.
Krok 4
Pitas prekrojíme na polovicu, zvonku aj zvnútra potrieme olivovým olejom a vložíme na mriežku do rúry predhriatej na 220 °C – pečieme do chrumkava 5–7 minút. Potom trochu vychladnúť.
Krok 5
Paradajky a uhorky nakrájame na kolieska a posolíme. Klíčky pokvapkáme olejom.
Krok 6
Vnútro každej polovice pita dôkladne natrieme cícerovou nátierkou a naplníme uhorkami, paradajkami a klíčkami. Navrch dáme pár lístkov zeleného šalátu a ihneď podávame.