K receptu
Pizza Margherita je tradičná talianska pizza. Svedčí o tom nielen jeho história, ale aj farebné prevedenie. Stačí sa pozrieť: zelená (bazalka), biela (cesto), červená (paradajková omáčka). Najpatriotickejšia pizza!
zložitosť: ľahko Kalórie: 555,75 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Použité: 24,90 g/11,20 g/85,31PekáreňVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcesto na pizzu 250 gtomata vo vlastnej šťave 150 g bazalky 5 g cesnaku 5 g mozzarelly 100 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesto máme hotové, začneme pridávať omáčku. Paradajky sceďte od šťavy a ošúpte (ak nejaké sú). Paradajky nasekajte nadrobno alebo ich dajte do mixéra, ako chcete. Paradajky zohrejeme na sporáku, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájanú bazalku, podľa chuti osolíme. Trochu prihrejeme, aby sa odhalili všetky ingrediencie. Necháme vychladnúť.
Krok 2
Cesto rozvaľkáme, je lepšie to robiť nie valčekom, ale rukami (pomaly ho naťahujte rôznymi smermi, aby sa neroztrhlo). Použila som 25 cm formu.
Krok 3
Vzniknutú omáčku rozotrieme na cesto.
Krok 4
Mozzarellu poukladáme na taniere alebo nastrúhame.
Krok 5
Vložte do rúry na maximálnu teplotu a pečte, kým nie sú hotové (syr a cesto by mali byť zlatohnedé). (Rúra sa mi vyhrieva maximálne na 220 stupňov, doba pečenia je 10-15 minút. Počas varenia som ju rozvinula, aby sa pizza piekla rovnomerne a bola pokrytá zlatohnedou kôrkou).
Krok 6
Pizza je hotová, dobrú chuť.
UŽITOČNÉ RADY
Cesto na pizzu je najlepšie pripraviť sami, takže si budete istí výsledkom. Teraz je tu špeciálny projekt „Mio pizza“, kde nájdete recept pre každý vkus.