Polenta so syrom, paradajkami a bazalkou

K receptu

Dnes robíme polentu! Môže to byť buď veľkolepé predjedlo alebo hlavné jedlo (najmä pre tých, ktorí nejedia mäso). Odporúčam vyskúšať

zložitosť: priemer Porcie: 1talianska kuchyňaObčerstvenieHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUCherry paradajky 24 ks soľ oregano strúčiky cesnaku 1 lyžička kukuričná múka 100 g maslo 50 g RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyté cherry paradajky posypeme soľou, oreganom a olejom. Rozdrvte pár strúčikov cesnaku nožom a pridajte k paradajkám. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

Krok 2

Príprava polenty. Do vriaceho vývaru pridajte kukuričnú múku, na miernom ohni miešajte do zhustnutia, 2 minúty. Polenta sa začne ľahko odťahovať zo strán a bude veľmi hustá! Odstráňte z tepla a pridajte syr a maslo. Všetko aktívne premiešajte. Polentu dáme do vymastenej misy a rovnomerne rozotrieme vymastenou lyžicou. Vložte na 10 minút do mrazničky.

Krok 3

Polentu nakrájame. Vyprážame na panvici vymastenej olejom. Na vrch poukladáme paradajky a posypeme bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik