K receptu
Polievka Rassolnik s kuracími fašírkami je jednoduchá a veľmi rýchla na prípravu, takže si ju môžete pripraviť kedykoľvek počas dňa (aj na večeru), ak chcete. Je pravda, že by ste mali variť vývar vopred a tiež si kúpiť hotové mleté mäso, ale to, ako vidíte, nie sú príliš vážne prekážky. Ale všetky ostatné ingrediencie na uhorky máte pravdepodobne doma. Mimochodom, s kuracími mäsovými guľôčkami môžete urobiť trochu kúzla pridaním nasekaných byliniek alebo jemne nakrájanej papriky do mletého mäsa. V dôsledku toho bude nálev ešte chutnejší a chutnejší.
zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 30 minVareniePraženiepolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍzemiaky – 400 gris – 115 g kurací vývar – 3 l cibuľa – 200 g mrkva – 200 g kyslá uhorka – 300 rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l. mleté kuracie mäso – 500 g paradajkovej pasty – 2 polievkové lyžice. l.cesnak – 2 strúčiky bobkový list – 1 ks nasekaná petržlenová vňať – 15 g soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na nálev. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Opláchnite ryžu a vymeňte vodu (v dôsledku toho by mala byť priehľadná). Do hrnca nalejte kurací vývar a priveďte do varu.
Krok 2
Pridajte zemiaky a ryžu do vriaceho kuracieho vývaru. Znížte teplotu na minimum a dusíme 10 minút bez pokrievky. Počas tejto doby ošúpte cibuľu a nakrájajte ju. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Uhorky nakrájame na tenké prúžky.
Krok 3
V malej panvici zohrejte rastlinný olej. Pridajte cibuľu a mrkvu a smažte 5 minút. Pridajte paradajkový pretlak a kyslé uhorky. Varte na miernom ohni za stáleho miešania 10 minút.
Krok 4
Z mletého kuracieho mäsa vytvorte malé guľôčky. Vložte ich do vriaceho vývaru s ryžou a zemiakmi. Varte na miernom ohni 10 minút. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno.
Krok 5
Udusenú zeleninu preložíme z panvice na panvicu s ryžou, zemiakmi a fašírkami. Pridajte cesnak, bobkový list, soľ a korenie. Nálev povaríme ešte 5 minút. Nalejeme na taniere, posypeme bylinkami a podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Polievka Rassolnik s kuracími fašírkami bude ľahšia a zdravšia, ak ju uvaríte nie vo vývare, ale vo vode. Namiesto paradajkového pretlaku použite pasírované paradajky, konzervované alebo čerstvé (stačí ich prekrojiť na polovicu a nastrúhať).
MIMOchodom
Rassolnikova polievka s kuracími fašírkami sa dá pripraviť len s ryžou alebo len zemiakmi. V každom prípade, aby ste to dosiahli, musíte zdvojnásobiť množstvo požadovanej zložky.