Rôzne kimchi

K receptu

Kórejci považujú svoje hlavné národné jedlo kimchi za zdravé a veľmi diétne jedlo. Sú si istí, že jeho každodenné používanie podporuje resorpciu tukových usadenín a ak je kimchi aj pikantné (a Kórejci ho jedia len pikantné), tak je to aj účinný prostriedok proti prechladnutiu.

zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 4 hodiny Pridať. čas: 24 hodínObčerstvenieVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 hlávka karfiolu 4 veľké mrkvy 2 korene paštrnáka 2 dlhé uhorky 3 zelené jablká 1 veľká zrelá hruška 3–4 veľké hlávky cesnaku 7 cm čerstvého koreňa zázvoru 2 malé cibule 1 zväzok zelenej cibule 8–10 veľkých listov čínskej kapusty 100 g solené šproty 50 g chilli omáčky (bez prísad) 1 polievková lyžica. l. červená feferónka 2 lyžice. l. ryžová múka cukor hrubá nejodovaná soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte stopku z karfiolu a rozdeľte hlavu na malé ružičky. Mrkvu a paštrnák ošúpeme a nakrájame na veľké kúsky. Uhorky nakrájajte na polovice. Jablká nakrájajte na 6-8 kúskov a odstráňte jadro. Cesnak ošúpeme, 6 strúčikov si odložíme na dresing.

Krok 2

Pripravenú zeleninu spolu s listami čínskej kapusty namočíme na 15–20 minút do vody. Potom vyberte z vody bez sušenia, hojne posypte soľou, vložte do veľkej misy, pridajte vodu, prikryte listami, nechajte 4-6 hodín dôkladne opláchnite solenú zeleninu, osušte, 2 hodiny.

Krok 3

Cibuľu nakrájajte na tenké polkolieska, zelenú cibuľu na 5 cm dlhé kúsky zmiešajte vo veľkej mise.

Krok 4

Ryžovú múku zalejte 60 ml vriacej vody a za stáleho miešania uvarte. Ochlaďte, zmiešajte s chilli omáčkou, horúcou červenou paprikou, 1 polievková lyžica. l. soľ, cukor, pasta zo zázvoru, cesnaku a šproty s hruškou. Vmiešame cibuľu.

Krok 5

Všetky ingrediencie umiestnite do nádoby vo vrstvách, dôkladne potiahnite horúcou pastou: listy čínskej kapusty by mali ležať pod a na vrchu. Naukladané hlávky prikryjeme zvyšnými listami kapusty, utlačíme, zatvoríme a necháme 24 hodín pri izbovej teplote Z času na čas otvoríme a stlačíme, aby sa kapusta naplnila uvoľnenou tekutinou. Po dni sa kimchi môže zjesť, alebo ho môžete nechať ešte 2-3 dni kvasiť v chladničke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik