Šalát s nakladanými šampiňónmi a zálievkou z kyslej smotany

K receptu

Chuť každého šalátu je ovplyvnená nielen kvalitou surovín, ale aj zálievkou. Tento šalát s nakladanými šampiňónmi môžeme dochutiť napríklad olivovým olejom. Ale s dresingom z kyslej smotany bude jeho chuť úplne iná – jemnejšia a jemnejšia. A to je ten istý prípad, keď si chcete namáčať chlieb do zvyšku omáčky na šalátovom tanieri a zjesť ho.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 minŽiadna tepelná úpravaChladenievečeravečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1/2 hlávky ľadovej 400 g reďkovky 200 g uhoriek hrsť šalátového špenátu 200 g kyslej smotany 10% tuku soľ, korenieNa marinované šampiňóny70 ml citrónovej šťavy 120 ml olivového oleja 2 polievkové lyžice. l. suché oregano 1/2 lyžičky. soľ 100 ml voda 200 g šampiňóny Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte šampiňóny a odstráňte vrchnú vrstvu kože z klobúkov. Nakrájajte ich na plátky s hrúbkou 4 – 5 mm. Vo väčšej mise zmiešame všetky ostatné suroviny na marinované šampiňóny, zalejeme 100 ml vody. Vložte huby do výslednej marinády, zakryte misku potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 30 minút.

Krok 2

Ľadové listy umyte, osušte a natrhajte na veľké kúsky. Reďkovky a uhorky nakrájame na kolieska alebo veľké plátky, zmiešame s hlávkovým šalátom, špenátom a nakladanými šampiňónmi.

Krok 3

Na dresing zmiešame kyslú smotanu s balzamikom, soľou, korením a dobre premiešame. Šalát pokvapkáme dresingom a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik