K receptu
Chuť každého šalátu je ovplyvnená nielen kvalitou surovín, ale aj zálievkou. Tento šalát s nakladanými šampiňónmi môžeme dochutiť napríklad olivovým olejom. Ale s dresingom z kyslej smotany bude jeho chuť úplne iná – jemnejšia a jemnejšia. A to je ten istý prípad, keď si chcete namáčať chlieb do zvyšku omáčky na šalátovom tanieri a zjesť ho.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 minŽiadna tepelná úpravaChladenievečeravečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1/2 hlávky ľadovej 400 g reďkovky 200 g uhoriek hrsť šalátového špenátu 200 g kyslej smotany 10% tuku soľ, korenieNa marinované šampiňóny70 ml citrónovej šťavy 120 ml olivového oleja 2 polievkové lyžice. l. suché oregano 1/2 lyžičky. soľ 100 ml voda 200 g šampiňóny Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte šampiňóny a odstráňte vrchnú vrstvu kože z klobúkov. Nakrájajte ich na plátky s hrúbkou 4 – 5 mm. Vo väčšej mise zmiešame všetky ostatné suroviny na marinované šampiňóny, zalejeme 100 ml vody. Vložte huby do výslednej marinády, zakryte misku potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 30 minút.
Krok 2
Ľadové listy umyte, osušte a natrhajte na veľké kúsky. Reďkovky a uhorky nakrájame na kolieska alebo veľké plátky, zmiešame s hlávkovým šalátom, špenátom a nakladanými šampiňónmi.
Krok 3
Na dresing zmiešame kyslú smotanu s balzamikom, soľou, korením a dobre premiešame. Šalát pokvapkáme dresingom a podávame.