K receptu
Soba alebo pohánkové rezance sú v Japonsku veľmi obľúbené. Vyskúšajte ho s uhorkou a sezamovými semienkami na ľahký a lahodný ázijský šalát.
zložitosť: priemer Kalórie: 533,70 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 15,96 g/22,67 g/66,87VareniePraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE350 g rezancov soba 50 ml ryžového octu 4 polievkové lyžice. l. sezamový olej 40 g sezamových semienok 1 uhorka sójová omáčka cukor Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Soba rezance uvarte podľa návodu na obale, pridajte 2 polievkové lyžice. l. sójová omáčka. Zmiešame so sezamovým olejom a necháme vychladnúť.
Krok 2
Opečte sezamové semienka do zlatista. Zmiešajte ocot a cukor s 3 polievkovými lyžicami. l. voda, sezamový olej a sójová omáčka.
Krok 3
Uhorku nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte s rezancami. Podávajte v malých miskách, polejte omáčkou a posypte sezamovými semienkami.