Sušené paradajky

K receptu

Túto pochúťku naozaj milujem. Tieto paradajky sú dobré na šaláty, sendviče, pizzu a iné pochúťky!

zložitosť: ľahko Kalórie: 200,03 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 8 hodín Použité: 1,28 g/19,13 g/5,79RúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍparadajky 1 kg cesnaku 4 strúčiky čili 0,5 ks provensálske bylinky 1-2 ČL olivového oleja 100 ml slnečnicového oleja 100 ml soľ cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky umyte, nakrájajte na polovicu.

Krok 2

Plech vyložte pergamenom a poukladajte paradajky reznou stranou nahor. Jemne posypte soľou a cukrom. To umožní vytiahnuť šťavu pre lepšie odparovanie a samozrejme dodá chuť. V tejto fáze nepridávam olej ani neposypávam bylinkami. Olejový film sťažuje proces sušenia a bylinky pri dlhšom zahrievaní strácajú arómu.

Krok 3

Paradajky sušte tri hodiny pri teplote 70-75°C, potom zvýšte teplotu na 90°C a sušte ďalších päť hodín. Nezabudnite zapnúť konvekčný režim a mierne pootvorte dvierka rúry. V každom prípade paradajky skontrolujte, nepresušte, mali by byť elastické, mäkké, nelámavé, mokré.

Krok 4

Z jedného kg čerstvých paradajok sa získa 350 g sušených paradajok. Pre vôňu a chuť som použila cesnak, čerstvú čili papričku a suché provensálske bylinky. Na poliatie som si pripravila dva druhy olejov – slnečnicový a olivový bez vône, zmiešala som ich v pomere 1 ku 1. Olej treba zohriať do horúca, ale nesmie sa dymiť. Nalievanie paradajok horúcim olejom je druh pasterizácie paradajky sa skladujú lepšie.

Krok 5

Sušené paradajky vložíme do suchého zaváracieho pohára a posypeme ich plátkami nasekaného cesnaku a provensálskymi bylinkami. Buďte opatrní a opatrní Po niekoľkých týždňoch budú paradajky nasýtené olejom a vôňou cesnaku a byliniek a budú veľmi chutné!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aromatické bylinky si môžete vziať podľa chuti.

UŽITOČNÉ RADY

Je lepšie brať paradajky, ktoré sú malé, rovnakej veľkosti, husté, mäsité, ale nie šťavnaté.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik